fb
НовиниПо света

NFT електронните книги – стъпка към реалността

2 мин.

Водещата платформа за електронни книги и цифрово съдържание book.io прави все по-сериозни стъпки към налагането на NFT изданията в ерата Web 3, пише Good e-reader. Тяхната патентована технология, децентрализирани криптирани активи (DEA), позволява на всички видове медии да живеят постоянно, защитени в блокчейна. Book.io работи усърдно за изграждането на пазар за електронни и аудиокниги, мобилни приложения за четене и издателски портал за независими автори. Компанията току-що получи първоначално финансиране от Ingram Content Group, която захранва хиляди книжарници с печатни, а също и дигитални книги чрез Vitalsource.

Book.io изгражда инфраструктурата за пускане на електронни и аудиокниги във веригата, което ще позволи на читателите наистина да притежават дигиталните книги, които купуват, вместо настоящия модел за лицензиране на индустрията. Това ще даде възможност за изцяло нов вторичен дигитален пазар, където издателите и авторите могат да печелят възнаграждения и да се възползват от нови канали за директно ангажиране на автор към читател.

Book.io ще работи директно с обширната дигитална и физическа инфраструктура на Ingram, за да създава NFT електронни и аудиокниги от най-добрите световни автори и издатели. Услугата за печат при поискване на Ingram, Lightning Source, ще даде възможност на Book.io да обединява NFT електронни книги с поръчкови печатни физически книги в индустрията за първи път, наречена Mint & Print, което дава възможността за отпечатване на отделни физически книги въз основа на собственост върху NFT електронни книги и доставка на тези отпечатани книги в рамките на 48 часа навсякъде по света.

Съоснователите на Book.io
Джошуа Стоун и Бен Илиан

„Ingram Content Group е развълнувана да се присъедини към Book.io в пионерските модели на веригата за доставка на електронни книги, които се възползват от сигурността на блокчейн технологиите, обещанието на Web 3.0 и иновативни модели за комерсиализация, базирани на NFT“, казва Шон Морин – президент и главен изпълнителен директор на Ingram Content Group.

„Екипът и аз сме изключително развълнувани от тази инвестиция“, каза Джошуа Стоун – главен изпълнителен директор на Book.io. „Ние вярваме, че златната ера на дигиталните книги току-що е започнала и партньорството с Ingram ще ни даде възможност да се увеличим, за да отговорим на огромното търсене, което изпитваме, и да разширим нашата платформа, за да предоставим дигитална собственост на масовото четене пазар.”