fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 10 февруари 2018 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Срив“ от Б. А. Парис

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 6 февруари 2018 г.
Превод: Илвана Гарабедян
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Kac пpaзнyвa ĸpaя нa yчeбнaтa гoдинa c ĸoлeгитe cи yчитeли. Kъcнo вeчepтa ce paзpaзявa бypя и тя peшaвa дa ce пpибepe пo ĸpaтĸия път пpeз гopaтa. Mинaвa пoĸpaй cпpялa ĸoлa c вĸлючeни фapoвe. Жeнaтa зaд вoлaнa нe изглeждa yплaшeнa, зaтoвa Kac я пoдминaвa и зaбpaвя зa нeя. Дo cлeдвaщaтa cyтpин, ĸoгaтo нayчaвa oт нoвинитe, чe в гopaтa e нaмepeн тpyпът нa млaдa жeнa…

„Приказки за юнаци и злодеи: първи“ от Калин М. Ненов, Princess Ze’Anaeh, Ейндж и колектив

Издава: „Човешка библиотека“
Дата на публикуване: 5 февруари 2018 г.
Редактор: Калин М. Ненов, Борея, Николай Светлев
Коректор: Калин М. Ненов
Дизайн на корицата: Мартина Неделчева
Електронно оформление: Калин М. Ненов, Александър Василев

За книгата: Сборникът съдържа шест разказа, повест, писмо и колаж. Отделните текстове в него са носители на национални и международни награди. „Приказки за Юнаци и злодеи: първи“ излиза само в електронен вариант. Той e без дигитални (DRM) защити (като останалите издания на Човешката библиотека) и се разпространява безплатно. Ако читателите пожелаят, те могат да подкрепят авторите – с отзиви – и гражданските им каузи – с дарения.

„Разкъсана земя. Как арабският свят се разедини“ от Скот Андерсън

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 7 февруари 2018 г.
Превод: Петър Герасимов
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: Издателство „Труд“

За книгата: Но не е ли предизвестена е Арабската пролет? Такава теза развива американският топ журналист Скот Андерсън в бестселъра „Разкъсана земя“. Той дава своя отговор на въпроса как се разедини арабския свят, като го илюстрира с историите на шестима жители от Либия, Тунис, Афганистан, Египет, Ирак, Ирак.

„Целувка в Париж“ от Катрин Райдър

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 10 февруари 2018 г.
Превод: Вера Чубар
Редакция: Радка Бояджиева
Дизайн на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: „Обичам те“ звучи по-добре в Париж! Нюйоркчанката Серина Фуентес е планирала абсолютно всичко – градът на любовта, тя и сестра й по следите на медения месец на родителите им… истинска романтика! Докато сестра й не заминава неочаквано, поверявайки Серина на грижите на напълно непознат. Жан-Люк също не е очарован от мисълта, че ще трябва да се грижи за американската туристка, но по време на своята разходка из Париж двамата ще осъзнаят, че противоположностите може би наистина се привличат…

„Среща в Багдад“ от Агата Кристи

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 8 февруари 2018 г.
Превод: Иванка Стефанова
Редакция: Лилия Анастасова
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов – Димо

За книгата: Новината за тайна конференция на световните сили, която се провежда в Багдад, бързо се разчува. Нелегална организация крои план за саботаж на разговорите.
Насред тази взривоопасна обстановка се появява Виктория Джоунс. Тя е млада, ентусиазирана и жадна за приключения. Когато ранен шпионин умира в хотелската й стая, тя е въвлечена в
разследването. Единственият човек, който може да спаси конференцията е мъртъв. Може ли Виктория да разгадае последните му думи: Луцифер…

„Щастието е… 500 начина да ти покажа, че те обичам“ от Лайза Суърлинг и Ралф Лейзър

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 6 февруари 2018 г.
Превод: Надя Златкова – Роча
Дизайн на корицата: Компютърна обработка от Дамян Дамянов

За книгата: Книгата съдържа редица забавно илюстрирани примери в какво се състои любовта – от това да имаш пълно доверие на човека до теб, през това да го завиеш, докато спи, до момента, в който се изправяте заедно срещу света. А и още 497 други примера… Очарователните илюстрации ни карат да се усмихваме и ни напомнят, че има стотици начини да покажем на някого, че го обичаме! А междувременно и да ценим мига и да се радваме на всички удивителни, кратки моменти, които, взети заедно, са истинската любов.

„Тя и той“ от Марк Леви

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 9 февруари 2018 г.
Превод: Петър Герджиков
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Способни ли сме в 21. век да се отдаваме напълно и да копнеем по любимия си всеки ден? Точно за Деня на влюбените Марк Леви изтънчено, красиво и с чувство за хумор ни разказва една модерна приказка за вечната любов, която днес сякаш сме забравили. Можем ли да познаем половинката си, без значение къде се намира и какво ни дели?

„По-тъмен“ от Е. Л. Джеймс

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 5 февруари 2018 г.
Превод: Цветана Генчева
Дизайн на корицата: Megachrom

За книгата: Петдесет нюанса по-тъмно през погледа на Крисчън! Е. Л. Джеймс обръща по-тъмен и по-дълбок поглед към любовната история, пленила милиони читатели по света. Пламенната, чувствена връзка завършва с болка и разочарование. Но Крисчън Грей не може да забрави Анастейжа Стийл, да се откъсне от нея. Решен да си я върне, той се опитва да потисне най-тъмните си копнежи и желанието си за пълен контрол и е готов да обича Ана както тя иска.

„Алеа Аквариус. Цветовете на морето“ от Таня Щевнер

Издава: „Емас“
Дата на публикуване: 9 февруари 2018 г.
Превод: Ваня Пенева
Редакция: Цвета Германова
Дизайн на корицата: Клаудия Карлс

За книгата: Вторият том от голямата Сага за морското момиче Алеа най-сетне е разбрала защо открай време се чувства някак различна от другите. Тя е морско момиче, може би последната от своя вид. Екипажът Алфа Кру поема курс към обвитото в тайни езеро Лох Нес в Шотландия, където ги чакат разкрития, от които им спира дъхът…

„Черната змия“ от Пол Дохърти

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 9 февруари 2018 г.
Превод: Мариана Димитрова
Дизайн на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: Cъp Xю Kopбeт, нaй-пoпyляpният гepoй нa Πoл Дoxъpти, ce зaвpъщa в нaй-нoвия poмaн oт пopeдицaтa „Cpeднoвeĸoвни зaгaдĸи“ – „Чepнaтa змия“, зa дa ни пoвeдe из лaбиpинтитe нa тaйнcтвeни пpиĸлючeния ĸaтo пaзитeл нa Taйния пeчaт.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.