fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 13 януари 2017

2 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

unnamed-3„Бяла като сняг“ 0т Сала Симука

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 14 януари 2017 г.

Преводач: Ирина Денева-Слав

За книгата: Лумики Андерсон заминава за Прага в опит да избяга от славата, която е придобила у дома, помагайки за залавянето на най-голямата престъпна групировка в Хелзинки. Малко след пристигането си обаче младата жена бива завлечена в поредната мистерия, която се нуждае от разгадаване. Този път Лумики ще трябва да използва всичките си способности, за да оцелее…

unnamed-4„Друга представа за щастието” от Марк Леви

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 13 януари 2017 г.

Преводач: Петър Герджиков

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Брилянтна антивоенна, горчиво-иронична книга, която изобилства с всички нюанси на хумора, сатирата, гротеската, но и с отлично познаване на балканската психопатология, свързана с ежедневието на живота и смъртта.


„Ключът на лъжеца” от Марк Лорънс„Ключът на лъжеца” от Марк Лорънс

Издава: Бард

Дата на публикуване: 09 януари 2016 г.

Адаптация на корицата: Аниели Маринова

За книгата: Червената кралица е подредила играчите си на дъската…
Зимата държи принц Джалан Кендет далеч от жадувания разкош на южния му дворец. И макар че Северът може да е дом за неговия спътник, воина Снори вер Снагасон, той също копнее да се махне оттам. Втора книга от поредицата „Войната на Червената кралица“.

„Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” от Фредрик Бакман„Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” от Фредрик Бакман

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 13 януари 2017 г.

Преводач: Любомир Гиздов

Художник на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Любимият шведски автор Фредрик Бакман се завръща с нова топла история – новелата „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг”. Това е история за спомените и за умението да ги оставяме да си отидат. Това е любовно писмо и бавно прощаване между един мъж и неговия внук, между един баща и неговото момче. Българското издание на книгата съдържа илюстрации от художника Дамян Дамянов.

unnamed-6„Проблемът на Земята е, че аз съм оттук“ от Джим Бентън

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 12 януари 2017 г.

За книгата: Възможно ли е най-големите врагове да станат най-добри приятелки? И да се окаже, че всяко място е едновременно Най-прекрасното място на света за някого и Най-ужасното място на света за другиго? Шестата книга от поредицата „Скъпо тъпо дневниче“ е преведена на 17 езика и продадена в над 9 милиона екземпляра.