fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 24 февруари 2017

5 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Смъртни белези“ от Вероника Рот

Издава: Егмонт

Дата на излизане: 25.02.2017 г.

Преводач: Цветелина Тенекеджиева

За книгата: В една галактика, в която насилието и отмъщението доминират в живота на хората, всеки има дарба – уникална сила, която предопределя бъдещето му. А някои дарби могат да бъдат смъртоносни…

„Истинската история на Спас Господов” от Антон Баев

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 23 февруари 2017 г.

За книгата: Как да си сготвим бестселър? Нарязвате на ситно „..добрия войник Швейк“, пускате в около литър сълзи. Добавете 8 с.л. хумор. Ирония и сарказъм на вкус. Прибавете едно перце от „Форест Гъмп“. Сервирайте. Главният готвач Антон Баев ви пожелава приятно четене!

„Шифърът на Леонардо – адаптация за ново поколение читатели” от Дан Браун

Издава: Бард

Дата на публикуване: 24 февруари 2017 г.

Преводач: Крум Бъчваров

Дизайн на корицата: Студио “Megachrom”

За книгата: Мегаселърът на Дан Браун вече е достъпен за новото поколение читатели. Тази адаптация за младежи е идеалният начин да се подготвите за „Произход“ – последния роман за Робърт Лангдън. Изданието включва над двайсет цветни снимки на вълнуващи места и произведения на изкуството!

„Бретонско злато“ от Жан-Люк Баналек

Издава: Ентусиаст

Дата на публикуване: 20 февруари 2017 г.

Преводач: Ваня Пенева

Оформление на корицата: Анна Георгиева

За книгата: Аромат на виолетки, смесен с мириса на тежка глинена почва, сол и йод, се носи из въздуха над Бялата страна – това са живописните естествени солници, покрили полуостров Геранд. Комисарят Дюпен се наслаждава на спокойствието и тишината на величествената природа и на великолепието на „бялото злато”, когато отекват първите изстрели. Никога досега той не е бил в такава непосредствена опасност.

„Орелиен“ от Луи Арагон

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 24 февруари 2017 г.

Преводач: Пенка Пройкова

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата:

Един от най-значимите любовни романи за изминалото столетие. Отвежда ни в Париж в периода между двете световни войни. Арагон майсторски ни пренася в един интелектуален свят, в който срещаме Пикасо, Кокто, дадаистите и нелогичната, несъвършена, но толкова властна любов.

„Мразя се(лфито си)” от Шейн Доусън

Издава: Кръгозор

Дата на публикуване: 20 февруари 2017 г.

Преводач: Николета Стойкова

За книгата: Болезнено откровен и много забавен, един от най-известните американски YouTuber-и Шейн Доусън разказва за своите детски и тийнейджърски години в книгата „Мразя се(лфито си)”, която излезе на български език. Сборник от 18 лични есета, в които той със самоирония споделя за трудните, неудобни и комични ситуации, в които e попадал.

„Киберзаговорът срещу Америка“ от Малкълм Нанс

Издава: Екслибрис

Дата на публикуване: 20 февруари 2017 г.

Преводач: Неза Михайлова

Дизайн на корицата: Брайън Питърсън

За книгата: През април 2016 е установено проникване в компютрите на Демократическата партия. През следващите седмици най-добрите експерти по киберсигурност откриват, че хакерите са взели всичко – чувствителни документи, имейли, данни за дарителите, дори гласова поща. Западното разузнаване разследва хакването и навсякъде личат следи от лапите на Кибер Мечките – руските шпионски агенции. Атаката срещу Америка е масирана, но руските хакове изглежда имат само една цел – избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати.

„Утринна звезда” от Пиърс Браун

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 23 февруари 2017 г.

Преводач: Светлана Комогорова-Комата

Адаптация на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Антиутопичната трилогията от американския писател Пиърс Браун, чиито първи две части – „Червен изгрев” и „Златен син”, спечелиха наградата на Goodreads в категория „Най-добър фантастичен роман на годината” за 2014 и 2015 година, намира своя логичен завършек в бестселъра на New York Times „Утринна звезда” – книгата, в която нова надежда за утро ще обедини подтиснатите и ще запали огъня на бунта.

„Татарската пустиня” от Дино Будзати

Издава: Лист

Дата на публикуване: 24 февруари 2017 г.

Преводач: Хубан Стойнов

Художник на корицата: Кирил Златков

За книгата: Най-важната книга на Дино Будзати излиза отново на български след 35 години. Младият офицер Джовани Дрого е изпратен да служи в отдалечен планински гарнизон с изглед към обширна северна пустиня. В началото отчаяно търси начин да избяга и да се върне към удоволствията на нормалния живот, но постепенно се оказва обсебен от магията на мястото и прекарва следващите трийсет години там, поддържан от напразната надежда, че един ден атакуващият враг ще му предложи миг на слава и удовлетворение.

„Алената буква” от Натаниъл Хоторн

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 24 февруари 2017 г.

Преводач: Валентина Рашева-Джейвънс

За книгата: В очакване на предстоящото публично наказание на блудница пред бостънската тъмница се е събрала тълпа. През портата на затвора излиза млада и красива жена с бебе в ръце. Хестър Прин е осъдена на излагане на позорния стълб заради раждането на незаконно дете и отказа й да разкрие името на бащата. Твърдо решена да понесе достойно унижението, тя крачи уверено под възмутените погледи на съгражданите си.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.