fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 26 март 2023

10 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Лазар“ от Ларш Кеплер

Издава: „Ентусиаст“
Дата на публикуване
: 20 март 2023 г.
Превод: Антоанета Дончева-Стаматова
Редакция: Петя К. Димитрова
Дизайн на корицата: Биляна Славкова, Kontur Creative

За книгата: Най-безмилостните престъпници из цяла Европа започват да умират по ужасяващи начини. Първоначално изглежда, че досегът им с подземния свят най-накрая ги е застигнал, но когато се оказва, че две от жертвите имат връзка с криминален инспектор Юна Лина, става ясно, че убиецът е един. Въпреки това полицията не е склонна да започне разследване. Ако мистериозен бдителен гражданин улеснява работата им, защо да застават на пътя му? Юна обаче е убеден, че това не е някой бъдещ герой. Всички тези убийства имат много по-мрачен замисъл.

„Анжелик“ от Гийом Мюсо

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 20 март 2023 г.
Превод: Недка Капралова
Отговорен редактор: Вера Янчелова

За книгата: Париж, Коледа 2021. След сърдечен пристъп Матиас Тайфер се събужда в болнична стая от божествена музика. Когато отваря очи, вижда до леглото си красиво непознато момиче, което свири на виолончело. Това е Луиз Коланж – студентка, която идва като доброволка в болницата да повдига духа на пациентите. Казват, че първото впечатление е най-вярно. Не и в този случай. Тя го смята за сприхав циник, а той нея – за непоносима многознайка. И все пак – оказва се, че се нуждаят един от друг. Той от нея – за да нахрани кучето му, а тя – за да поеме той един малко странен случай. Матиас отдавна се е отказал от полицейската работа, но неохотно се съгласява да помогне на Луиз и да разплетат смъртта на майка ѝ. Скоро обаче двамата попадат в плетеница от смъртни опасности. Явно някой много отчаяно иска да им попречи да стигнат до истината.
Така започва едно необичайно разследване, чиято тайна отвежда към живота, който човек би искал да води, любовта, която би желал да познае, и мястото, което все още се надява да намери…

„Коте Кате Зима“ от Анита Гуовинска

Издава: TIMELINES
Дата за публикуване: 20 март 2023 г.
Превод:
Ненко Генов
Редактор: Яна Боянова
Илюстратор: Анита Гуовинска

За книгата: С Коте Кате можете да отидете навсякъде. Дори в космоса! До библиотеката, до детската градина, до басейна, до детската площадка, до плажа, да се отправите на пътешествие с влак… С Коте Кате ще майсторите и сортирате отпадъци, ще готвите, ще свирите на музикални инструменти и ще правите куп други неща. С Коте Кате винаги е интересно! Коте Кате вече е любимка на много деца и родители!

„Последната камелия“ от Сара Джио

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 21 март 2023 г.
Редакция: Ивелина Балтова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова
Превод: Дафина Янева – Китанова                                                                         

За книгата: Флора обожава цветята и иска да учи ботаника, но се налага да помага в семейната пекарна. Предлагат ѝ да замине за Англия, където да помогне на крадци на цветя като идентифицира рядък вид розова камелия, вероятно скрита в градините на имението на лорд Ливингстън. Флора ще работи като бавачка на четирите деца на благородника и наскоро починалата му съпруга. Тя бързо се привързва към децата и не след дълго възприема имението като свой дом. Междувременно се опитва да изпълни и задачата си, но вместо на камелията, попада на кървава следа, която води към ужасяващи престъпления.

„Последният ерген милиардер“ от Пипа Грант

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 21 март 2023 г.
Превод: Милена Тодорова
Редакция: Преслава Колева
Корица: Кремена Петрова

За книгата: Хейс Ръдърфорд е наследник на филмова компания за милиарди. Думите „емоционално не­достъпен“ го описват само отчасти – той е студен, резервиран и има повече защити от силоз на ядрена ракета. И е най-добрата партия. Поне според банковото му извлечение. Заради едно мъничко недоразумение, Бегония Феърчайлд се оказва принудена да играе за известно време ролята на негова приятелка. Задачата ѝ е елементарна – да държи надалеч сватовнически настроените му роднини и всички заинтересовани от него дами. В замяна, раздразнителният и сприхав наследник на любимата ѝ филмова империя няма да съсипе живота ѝ. И макар двамата да са от напълно различни светове, се оказва, че си приличат повече, отколкото са очаквали. Но знаете какво казват за фалшивите срещи с милиардер – всичко е чудесно, докато не се развихрят таблоидите…

Ресто“ от Бистра Величкова

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване
: 21 март 2023 г.
Редакция: Лора Динкова, Мартин Христов
Дизайн на корицата: Надежда Костова

За книгата: ,,Ресто“ е провокативен сборник с разкази – доколко можем да опазим себе си в държава, в която преходът към доброто се оказва една метафора на непостижимото. Навсякъде в текстовете обаче преминава светъл оптимизъм, независим и независещ от несгодите на героите ѝ. – Лора Динкова

„Твоите 5 хода напред“ от Патрик Бет-Дейвид

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване: 22 март 2023 г.
Преводач: Камен Велчева
Редактор: Николай Ангелов
Коректор: Вера Балабанова
Дизайн на корицата: Румяна Панджарова

За книгата: В това ефективно ръководство Патрик Бет-Дейвид предлага задълбочена методология за по-ясно и целенасочено мислене, споделя опита си и дава реални примери за постигане на привидно невъзможни цели в бизнеса и в личния живот.
Независимо дали се чувствате в безизходица, загубили сте пламъка в себе си или търсите иновативни стратегии, за да изведете бизнеса си на следващо ниво, „Твоите 5 хода напред“ ще ви даде нова перспектива. Усъвършенствайте умението да разсъждавате с поне 5 хода напред и получете: ЯСНОТА какво искате и какви искате да бъдете; АНАЛИТИЧНОСТ в ситуации на несигурност; ДОВЕРИЕ в работната среда; МАЩАБНОСТ в бизнес стратегиите; ВИЗИЯ за прилагане на майсторските ходове.

„Групова терапия за последни момичета“ от Грейди Хендрикс

Издава: Artline Studios
Дата на публикуване: 23 март 2023 г.
Превод: Огнян Алтънчев
Редакция: Ива Анастасова
Дизайн на корица: Георги Мерамджиев

За книгата: Във филмите на ужасите последното момиче е последният оцелял човек, преди финалните надписи да се завъртят. Това момиче отвръща на удара, надвива убиеца и отмъщава за мъртвите си приятели. Това момиче триумфира като победител, макар и цялото облято в кръв. Какво обаче става с него, когато сирените заглъхнат и публиката се разотиде? Линет Таркингтън е истинско последно момиче. Преди двайсет и две години тя оцелява след масова касапница, която бележи живота ѝ завинаги. Но тя не е единствената. Повече от десетилетие Линет е част от специална терапевтична група за момичета, които са оцелели след невъобразими събития и сега се опитват да съберат живота си парче по парче. Ала в даден момент една от жените не се появява на сбирката и най-лошите страхове на Линет се сбъдват – някой знае за групата и е решен отново да разбие живота им на пух и прах.

„Милувката на разрухата” от Скарлет Сейнт Клеър

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване:
24 март 2023 г.
Отговорен редактор:
Мирослав Александров
Превод:
Десислава Сивилова
Редактор и коректор: Мария Венедикова
Дизайн на корица:
Фиделия Косева  

За книгата: Някога тя беше негова затворница…Сега ще бъде негова царица. Завръщаме се във владенията на Подземния свят с книга втора от поредицата „Хадес и Персефона“, която започна с „Милувката на мрака“ и моментално се превърна в BookTok и Bookstagram сензация! Стари рани ще се отворят и тайни ще излязат наяве, когато боговете разберат за връзката на Персефона и Хадес. А господарят и царицата на Подземния свят ще трябва да се изправят заедно срещу сложните си чувства и срещу онези, които заплашват щастието им.

„Страх от светлината“ от Дъглас Кенеди

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 24 март 2023 г.
Превод: Надя Баева
Дизайн на корица: Росен Дуков

За книгата: Брендън, главният герой на „Страх от светлината“, е таксиметров шофьор, наближаващ шейсетте, принуден да обикаля улиците на Лос Анджелис. Докато извършва курсовете си, той наблюдава клиентите си и създава някои неочаквани приятелства. Един ден качва възрастна жена, Елиз, която работи като доброволец в клиника за аборти, и е въвлечен в нейния свят. Опасен инцидент отприщва лавина от събития, заплашващи собственото му семейство.
„Страх от светлината“ поставя актуални политически и социални въпроси за правото на избор, за свободата на отделния индивид, за изгубването на човешките връзки под бремето на фанатизма… Роман за сложните социални ситуации, които влияят на най-интимните моменти от живота на хората. Добре дошли във взривоопасния нов свят, в който в битката за чуждите тела хората често изгубват собствените си души!

„Ятото“ от Кейт Стюарт

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 25 март 2023 г.
Преводач: Юлия Чернева
Редактор: Радка Бояджиева
Дизайн на корицата: Биляна Славкова, Kontur Creative

За книгата: Израснах, вярвайки, че истинските любовни истории те изправят пред огромни изпитания, за да докажеш, че си достоен. Когато заживях в своята лична изопачена приказка, бях млада и наивна. Поддадох се на изкушението и нахраних звяра, който ставаше все по-жаден с всеки удар. Трипъл Фолс изобщо не беше това, което изглеждаше. Същото се отнасяше и за мъжете, които ме взеха под крилото си. Но за да ги запазя, трябваше да бъда част от техните тайни. Тайни, чието опазване ни струва всичко. Това е разликата между измислицата и реалността. Не можеш да изживееш собствената си любовна история отново, защото докато осъзнаеш, че ти се случва, вече е приключила. Книга първа от поредицата „Братството на гарвана“.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta23q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.