fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 9 юни 2018 г.

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Черен лед“ (Младият Шерлок Холмс) от Андрю Лейн

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 5 юни 2018 г.
Превод: Коста Сивов
Редакция: Любка Йосифова
Дизайн на корицата: Милена Ковачева

За книгата: Какъв е бил култовият детектив Шерлок Холмс като тийнейджър? Къде е ходил на училище и кои са били приятелите му? Къде и кога е усвоил уменията, които демонстрира по-късно – логичния ум, бокса и фехтовката, любовта към музиката и свиренето на цигулка? Какво е изучавал в университета? От какво се е страхувал? Обичал ли е някого и ако да – кого? Книгите от серията „Младият Шерлок Холмс“ отговарят на всички тези въпроси, пресъздавайки наново брилянтния детектив в тийнейджърските му години и в същото време запазват духа на оригиналните романи.

„Пиафе“ от Недялко Славов

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 4 юни 2018 г.
Редакция: Стойо Вартоломеев
Дизайн на корицата: Александър Гьошев

За книгата:  Новият роман на Недялко Славов – „Пиафè“, е книга за трагизма на любовта в нашия все по-абсурден свят. В неговото мото: „Това сме ние – цялото човечество, решено с първата му формула – жена и мъж, които идват – жена и мъж, които си отиват“, е кодът на връзката между двамата герои Крис и Зара. Романът е шоков, шеметен и безмилостен. Авторът на „Камбаната“ отново е верен на себе си да разсъждава мащабно и провиденчески над големите теми на съвремието ни.

„45-те татуировки на мениджъра“ от Максим Батирев (Комбата)

Издава: „AMG Publishing“
Дата на публикуване: 3 юни 2018 г.
Превод: Андон Мутафчиев

За книгата: 45-те татуировки на мениджъра са основните уроци, научени по трудния начин от топмениджъра Максим Батирев. Те припомнят на съвременния ръководител как да се отнася със своите служители, как да действа в критични ситуации и как да запази личната си мотивация. Във всяка глава от книгата, която е татуировка в паметта и сърцето на мениджъра, има лишения, радост, успехи и провали, но и най-безценното – удовлетворението от постигнатия резултат. Книгата е предназначена за всеки, който обича да се развива и иска да успее в професионалния си път. Благодарение на изключителния опит на автора и интелигентното му чувство за хумор, описаните ситуации са толкова близки до читателя, че веднага могат да бъдат разбрани и почувствани.

„Карта от звезди и сол“ от Дженифър Зейнеб Джукхадар

  • Издава: „Егмонт“
    Дата на публикуване: 9 юни 2018 г.
    Превод: Красимира Абаджиева
    Редакция: Анета Мечева
    Дизайн на корицата: Калина Мариянова

За книгата: През лятото на 2011 г. Нур губи баща си в битка с рака. Това кара майка й да вземе решението да напусне Ню Йорк заедно с трите си дъщери и да се върне обратно в родната Сирия. Но страната, която тя помни, вече не е същата – тя е коренно различна. Когато снаряд унищожава къщата им и почти отнема техния живот, семейството на Нур няма друг избор, освен да предприеме бягство през седем страни в търсене на сигурност…

„Истината за Ким Филби“ от Петя Минкова

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 7 юни 2018 г.
Редакция: Иван Найденов
Дизайн на корицата: Десислава Христова

За книгатаКак Ким Филби манипулира Хитлер, Хитлер, Сталин, Чърчил и Рузвелт, разкрива в новата си книга журналистът от в. „168 часа” Петя Минкова. Книгата е резултат от 4-годишно проучване на нови разсекретени и неизвестни досега документи в Британския архив за дейността на Шпионина на ХХ век Ким Филби. Тези материали заедно със спомените на неговите ученици и съпругата му, интервюирани специално за книгата, както и разказите на хора, които са го познавали, разкриват един абсолютно непознат Филби. Сякаш този човек-загадка през тях ни подава определени жокери с надеждата да бъде повдигната завесата и да разберем за какво всъщност се е борил.

„Жокери“ от Дж. Р. Р. Мартин

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 5 юни 2018 г.
Превод: Богдан Русев
Редакция: Живко Петров

За книгата:  Малко след Втората световна война извънземен вирус е освободен в небето над Ню Йорк. Жертвите са хиляди – повечето загиват мигновено, някои, чието ДНК е пренаписано, са деформирани завинаги, а малцина изтеглят „асо“ от колодата и са наградени с богоподобни способности. Така „жокерите“ и „асата“ стават част от човечеството. Те са новите чудовища и супергерои. Те са обект на преследване и защитници на „истината, справедливостта и американския начин на живот“ по целия свят. Техният път ще бележи едно ново начало – краят му обаче ще бъде сложен от хората.

„Емоционална алхимия“ от Тара Бенет-Голман

Издава: „Кибеа“
Дата на публикуване:  3 юни 2018 г.
Редактор: Анета Мечева
Дизайн на корицата: Красимира Деспотова

За книгата: Тара-Бенет Голдман е психотерапевт, учител и създател на емоционалната алхимия – новаторско съчетание на медитацията за съзнаване и будистката психология с ново измерение в когнитивната терапия. През последното десетилетие тя води семинари, посветени на този подход, заедно със съпруга си Даниел Голман, автор на „Емоционална интелигентност“ (публикувана в български превод от ИК „Кибеа“). Бенет-Голман е учила повече от две десетилетия при будистки учители от Тибет, Непал и Бирма. Магистратурата й в Нюйоркския център за когнитивна терапия е по схема терапията, която се фокусира върху промяната на себеразрушителните емоционални модели.

„Подземна железница“ от Колсън Уайтхед

Издава: „Лист“
Дата на публикуване:
Превод: Ангел Игов
Редакция: Гергана Димитрова
Дизайн на корицата: Костадин Кокаланов

За книгата: Подземна железница през XIX век са наричали мрежата от скривалища и помагачи, по която робите в Америка бягали към свободните щати. Колсън Уайтхед създава реална, изскочила от виденията на ретрофантастиката, подземна железница, чиито релси водят в мрака на непознатото. Между историческото и фантастичното, между миналото и съвремието, американският писател не просто разказва за премеждията на робиня, бягаща от южняшка плантация, а методично рисува панорама на потисничеството, страха и жестокостта, залегнали според автора в сърцето на Америка.

„Книга за лятото“ от Мишел Гейбъл

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 3 юни 2018 г.
Превод: Паулина Мичева
Редакция: Виктория Иванова
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Величествената къща на скалата е дом на лятото. „Клиф Хаус“ събира семейство Йънг за сто дни всяка година. Деветдесет и девет години поред. Най-ярките спомени от тях се пазят в избелелите страници на албума за гости, наречен просто „Книга за лятото“. Мишел Гейбъл разгръща страниците на старата книга и ни отвежда в свят, в който лятото не е просто сезон, а състояние на духа.

„9 любовни истории“ от Мемпо Джиардинели

Издава: „Гея Либрис“
Дата на публикуване: 6 юни 2018 г.
Превод: Румен Стоянов
Редакция: Емил Кръстев
Дизайн на корицата: Галя Кръстева

За книгата:  Девет истории. Девет възможности читателят да се отдаде на удоволствието. Девет, понеже в истинската любов винаги остава една част, която да избегне завършеността на десетте. Защото в обичта винаги се върви по острието, има недоизказано желание, нещо недовършено. Скуката като форма за общуване, несподелената любов, вечната връзка отвъд смъртта, страстта като призрак, който разяжда, идеализираният романтизъм, желанието като право да се грижиш за любимия… Книга, която е толкова приятно да четеш, колкото е невъзможно да забравиш.

„Три целувки“ от Катрин Панкол

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 8 юни 2018 г.
Превод: Красим Петров
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: След шумния успех на трилогията „Жълтите очи на крокодилите“, „Бавният валс на костенурките“ и „Катеричките от Сентрал Парк са тъжни в понеделник“, Катрин Панкол отново ни среща със своите герои. Техните съдби се вият, преплитат се, белязани от заговори, предателства, измами, полуистини, семейни тайни, ала също от надежди, споделени чувства и малки, но тъй важни победи. Вълнуваща история за три специални целувки, които са символ на голямата и вечна любов…

„Частни скандали“ от Нора Робъртс

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 4 юни 2018 г.
Превод: Крум Бъчваров
Редакция: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: “Megachrom

За книгата:  Диана Рейнолдс и Анджела Пъркинс си съперничат яростно за телевизионен рейтинг. Залозите са високи… Когато Диана измества Анджела и от ефира, и от обятията на бившия й любовник, войната им излиза извън екрана.Гневът на Анджела към бившето й протеже ескалира от горчивина към отмъщение. А възхище-нието на анонимен почитател се превръща в мания. Само една от двете ще оцелее в тази битка…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.