fb
Книги и киноСпециални

Очакваме сериала по “Американски богове” на Нийл Геймън през 2016

2 мин.

Amerikanski bogove - GeimanРоманът “Американски богове” на Нийл Геймън ще бъде превърнат в сериал от телевизионната компания Starz и продуцентите от FremantleMedia North America, съобщава variety.com. Правата за екранизацията бяха спечелени от FremantleMedia още през 2014, но тогава почти нямаше детайли около самата продукция.

През седмицата стана известно, че бестселърът на Геймън ще бъде адаптиран за телевизия от Браян Фулър (Hannibal) и Майкъл Грийн (Heroes), които освен сценаристи ще бъдат също и изпълнителни продуценти на продукцията. Самият Нийл Геймън също ще бъде включен в проекта като изпълнителен продуцент. Очакванията са снимките да започнат съвсем скоро, а първите епизоди ще се излъчат не по-рано от началото на 2016 г.

“Аз съм развълнуван, уплашен, нервен и изпълнен с нетърпеливо очакване. Екипът, който ще пресъздаде светът на “Американски богове” на екран, е съставен от хитроумни престъпници в луд филм. Спокоен съм и уверен, че моето дете е в добри ръце и сега най-после се впускаме във вълнуващата работа, с която през последните 12 години феновете се занимават – да изберем нашите Шадоу, Уензди и Лаура”, споделя във връзка с адаптацията Геймън.

Starz също се заиграва именно с избора на главните герои в сериала, за да разшуми повече около проекта в социалните мрежи, като провокира феновете да предлагат най-подходящите кандидати за ролята с хаштаг #CastingShadow.

Брайън Фулър също вече подгрява активно зрителите, като в сряда пусна в Twitter-профила си и първата официална визия около сериала, одобрена лично от Нийл Геймън.

Американски богове” е един от най-известните романи на Геймън, преведен е на повече от 30 езика и е отличен с престижните награди – Хюго и Небула. На български книгата е издадена от издателство “Бард”.

Ако искате да научите повече за самия Геймън, който има голям брой фенове и сред нашия екип, горещо препоръчваме публикацията за него в “Големите”. Не пропускайте да прочетете и ревюто на „Американски богове„, както и още ревютата за книгите на Геймън в “Аз чета”: „Океанът в края на пътя“ , „Коралайн, „Никога, никъде, никой, „МеждуСвят„, „Книга за гробището“ , „М като магия“ и „За щастие, млякото„.