fb
Книги и киноСпециални

Орките от The Rings of Power по-зловещи, отколкото сте ги виждали

1 мин.

Поредица от снимки от новия сериал, вдъхновен от романите на Дж. Р. Р. Толкин „Властелинът на пръстените“, бе разкрита от IGN. Кадрите към (The Lord of the Rings: The Rings of Power) този път показват „новите и неподобрени“ орки от тази епоха.

„Прекарахме много време в разговори за това какво би означавало да си орк във Втората епоха. Усещаше се, че им подхожда външният им вид да бъде различен, част от по-дива, по-сурова Втора епоха на Средната земя“, казва в интервю за IGN Линдзи Уебър, изпълнителен продуцент на сериала, описвайки по-призрачния вид на орките. „Докато ги срещаме, те все още не са организирани в армии. Така че това е просто различно време в тяхната цялостна история.”  Уебър потвърждава, че в сериала ще има „няколко женски орки“.

Джейми Уилсън отговоря за грима и е това, което е известно като „Sevener“ на снимачната площадка, пише Gizmodo. Това означава, че той е работил по всички заснети продукции на „Властелинът на пръстените“ – оригиналната трилогия на Питър Джаксън, трилогията „Хобит“ и сега The Rings of Power. Той е около тези специфични протези и грим от десетилетия и е прекарал много време в мислене как изглеждат орките на екрана.

The Lord of the Rings: The Rings of Power дебютира на 2 септември по Prime Video.