fb
ВидеоМултимедия

Първи тийзър на екранизацията по „Часът на чудовището“ на Патрик Нес

2 мин.

Книгата на Патрик Нес „Часът на чудовището“ е едно мрачно бижу. Романът се разказва за малко момче, чийто свят се е сринал от мощното земетресение на тъгата, а то не е готовo да види как земята се разтваря под краката му. Затова на помощ му е дошло древно чудовище, което му разказва приказки. Чудновати истории, които носят смисъл и утеха, променяйки живота на момчето, но накрая чудовището иска „най-опасното нещо – истината“ в историята на момчето.

„Часът на чудовището“ е книга за най-мрачните моменти в живота, когато човек трябва да намери сили, за да приеме реалността като бъде откровен със себе си, изследва истината, признае я, поклони й се и я хване за ръка и продължи напред по-силен. Защото в противен случай истината ще го терзае, ще дълбае в душата му и ще я рони и причинява болка, защото истината не е създадена да бъде окована.

Силно развълнувана съм как режисьорът Хуан Антонио Байона ще успее да пресъздаде тази книжна прелест и тези дълбоки чувства, които книгата на Нес поражда у читателя. Но също така съм силно обнадеждена, защото сценарист е не друг, а самият Патрик Нес. Като негови помощници в главните роли ще се въплътят Луис МакДугал, Фелисити Джоунс, Сигорни Уивър и Тоби Кебъл. А на Лиъм Нийсън се пада най-голямата чест – да бъде митичното чудовище от книгата.

Екранизацията се очаква на 14 октомври 2016.

Ако искате да си припомните книгата, прочетете ревюто на Габи в Азчета и на Христо в Книголандия

Ако пък сте фенове на Патрик Нес, разгледайте ревютата на „Жената жерав“ и „Не пускай ножа“

[ + ]