fb
На щанда на...Панаирът

Почетният гост Румъния със солидна програма за Панаира на книгата

1 мин.

Северната ни съседка Румъния, която е почетен гост на 42 Софийски международен панаир на книгата, ще се включи със солидна културна програма с над 10 срещи с писатели и дискусии. Румънската делегация, ръководена от представители на местното Министерство на културата, ще бъде разположена на щанд А2.

Петнадесет ще са румънските автори, които ще могат да се срещнат със своите български читатели по време на Панаира: Адина Попеску, Габриела Адаместеану, Дан Лунгу, Йоан Грошан, Йоана Николае, Клаудиу Комартин, Лучан Дан Теодорович, Лучиан Боя, Мариус Чиву, Матей Вишниек, Мирча Динеску, Мирча Картареску, Овидиу Шимонка, Петру Цимпоеску, Симона Попеску. Част от тях ще се включат в поетично четене на 13 декември (събота) от 13 ч.

Сред акцентите са дискусия върху съвременния театър в четвъртък от 17.30 ч. и дебатът „Книжният пазар в България и Румъния“, организиран от Съюза на книгоиздателите в Румъния и Министерство на културата на Румъния. Друг интересен елемент от румънската програма ще бъде дискусията „Детските книги не са детска игра“ в събота от 12 ч., в която участие ще вземат Йоана Николае и Адина Попеску.