fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

Тери Пратчет калъфи за Kindle от Waterstones

2 мин.
Discworld-kindle

Discworld-kindleWaterstones ще пуснат на пазара две изключителни серии калъфи за Kindle в ограничени тиражи – Terry Pratchett Kindle cases, съобщава The Bookseller. И на двата калъфа ще бъдат отпечатани рисунките на Джош Кирби и ще бъдат пуснати за продажба на 9-ти септември.

Едната серия калъфи ще бъде специално издание, подписано от Тери Пратчет и продавано в помощ на изследванията за Алцхаймер във Великобритания. Писателят бе диагностициран с ранен стадий на болестта през 2007 г.

Външната корица на 150 бройки от тези специални калъфи (на цена 100 паунда всеки) ще бъде изрисувана с изображения от „Морт“ – книга, която е част от серията „Светът на Диска“, и е публикувана за първи път през 1987 г. Ще бъдат индивидуално номерирани и подпис на Пратчет ще бъде поставен на кожена лента от вътрешната страна на калъфа. Тази серия ще бъде достъпна за покупка само онлайн на страницата на Waterstones и феновете могат да заявят своя интерес от 9 до 13 септември на адрес www.waterstones.com/discworldcase.

Междувременно другата серия калъфи, посветени отново на поредицата Света на Диска от Тери Пратчет, ще бъдат също покрити с рисунките на Кирби за оригиналното издание на романа “Ерик”, публикуван през 1990 г. Почитателите, които са се регистрирали за специалната серия калъфи, но не са стигнали бройки, ще могат да се възползват с отстъпка 10% от цената на стандартния калъф, която ще бъде 29.99 паунда.

“В книжарниците Waterstones има толкова много фенове на Сър Тери, така че сме много развълнувани, че ще успеем да представим на почитателите на Света на Диска тези прекрасни калъфи за Kindle, които ще бъдат покрити с такива емблематични произведения на изкуството“, казва Кейт Макхейл, отговаряща за фентъзи и фантастика в британската верига.