fb
НовиниПо света

Обявиха името и корицата на предисторията на „Игрите на глада“

1 мин.

Вече е ясно името на новата книга на Сюзан Колинс – предисторията на „Игрите на глада“. Романът ще излезе в шест държави едновременно на 19 май 2020 година, а заглавието му е The Ballad Of Songbirds And Snakes, съобщи Entertainment weekly. 

Първоначално от романа ще бъдат отпечатани 2.5 милиона копия. Действието в книгата се развива 64 години преди събитията от „Игрите на глада“, в деня на жътвата на Десетите игри на глада. Към проекта е прикачено и името на Дейвид Левитан, който закупува английските права на книгата от литературните агенти на Колинс. Романът ще излезе едновременно в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия.

От антиутопична трилогия „Игрите на глада“ на Сюзан Колинс  са продадени повече от 100 милиона копия в световен мащаб. Колинс споделя, че е пожелала да се върне към света, който сама е създала, за да „изследва естественото състояние, кои сме ние и какво според собствените ни възприятия е нужно, за да оцелеем“.

Ако имате нужда да си припомните историите на Сюзан Колинс за Игрите на глада, може да поръчате книгите от поредицата от Ozone.bg с 10% отстъпка с код azcheta.

Снимка: IMDB