Loading Map....

Дата/час
04/09/2013
20:00 - 21:00

Място
Градска художествена галерия – Созопол
ул. "Кирил и Методий" 78
Созопол

Категория


Аполония 2013: Михаил Неделчев - Любов и литература

Михаил Неделчев е литературен историк и критик, есеист и публицист, общественик и политик. Автор е на книги с монографични  литературно-исторически изследвания, студии, статии, очерци.

Активен участник е в създаването на Съюза на демократичните сили през 1989, член на ръководството на възстановената Радикалдемократическа партия. От края на 1989 е заместник-председател по идеологическите въпроси и говорител на РДП. Участва в заседанията на Кръглата маса. Народен представител е в Седмото Велико и 36-то Народно събрание с листата на СДС. През 1990-91 е политически говорител на Националния координационен съвет на СДС. Председател е на Парламентарната комисия по радио и телевизия в 36-то НС.

От 1993  е главен редактор на списание Демократически преглед. Председател е на Дружеството за либерално знание и либерални проекти Гражданин. Член е на Изпълнителния комитет на Либералния интернационал като постоянен представител на РДП. От юли 1998  е съучредител на Либерално-демократичния съюз и негов заместник-председател.