Loading Map....

Дата/час
05/09/2013
20:00 - 22:00

Място
Градска художествена галерия – Созопол
ул. "Кирил и Методий" 78
Созопол

Категория


Аполония 2013: Изд. "Факел" представя "Румботаврус" на Румен Леонидов

... Не е достатъчно да мислиш на български. Не е достатъчно да си мислиш, че си българин само защото живееш тук и сега. Ти си мислиш, че си на „ти“ с езика, който говориш, че разпознаваш този език, но дали Твоят език те разпознава като българин? Не казвай, че чутото е много сложно, че не правиш разлика между простите неща и простотията. Между величието на вечността и дълголетието на еднодневката. Между празника като почивен ден и тържеството на духа.

Стихосбирката Румботаврус ще има в Созопол своята първа и последна премиера. Предговорът е написан от проф. Галя Конах, нейна е и подредбата на стиховете.

Румен Леонидов е български поет и преводач, журналист, издател и общественик. Носител е на много български и международни награди.Негови стихове са включени в различни антологии на българската поезия по света, има и самостоятелни публикации в САЩ, Англия, Русия, Италия, Унгария, Индия, Гърция, Сърбия, Австрия, Албания, Украйна, Молдова, Република Македония, Полша, Словения. Превежда от руски и френски.Румен  Отличен  е с наградата Христо Г.Данов 2013 за електронно издаване и нови технологии (www.Fakel.bg)