Loading Map....

Дата/час
12/10/2019
19:00 - 20:00

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Заповядайте на 12 октомври, 19:00 ч., литературен клуб „Перото” в НДК – Среща с автограф: Давид Лагеркранс в България.

Големият шведски писател, който пое нечувано предизвикателство и създаде три продължения на култовата поредица „Милениум” на Стиг Ларшон, е член на журито на CineLibri 2019 и ще окаже чест на своите читатели. В рамките на събитието ще се състои българската премиера на шестата, последна книга от серията – „Тя, която трябваше да умре”.

Модератор Георги Тошев.

ВХОД СВОБОДЕН!

Сбитието е част от Шведската седмица, която е замислена като витрина на най-доброто от Швеция. Тя ще се състои в София между 3 и 13 октомври 2019 г. Събитието има за цел да популяризира шведския бизнес и култура в България. Шведската седмица е създадена и организирана от Шведско-българската търговска камара и местни партньори.

Повече за книгата: Бездомен мъж е открит мъртъв в парк в Стокхолм. Смъртта му изглежда като поредния нещастен случай, но според съдебната лекарка Фредрика Нюман нещо не се връзва – и тя решава да се обади на Микаел Блумквист. Микаел моли Лисбет Саландер за помощ. Само че Лисбет е заминала за Москва, за да си разчисти сметките със сестра си Камила веднъж завинаги. Решила е, че повече няма да бъде преследвана. Тя ще бъде тази, която преследва.

„Тя, която трябваше да умре“ – големият финал на трилогията на Давид Лагеркранс и на поредицата „Милениум“ – преплита политически скандали и властови игри на високо ниво с ДНК изследвания, хималайски експедиции, руски фабрики за тролове и организирана омраза в интернет.

„Ню Йорк Таймс“: Саландер и Блумквист са все така убедителни.

„Шпигел“: Героите на Ларшон никога не са били по-добри, отколкото в тази книга.