Loading Map....

Дата/час
13/09/2017
16:00 - 20:00

Място
Алея на книгата – София 2017
Пешеходна зона на бул. "Витоша"
София

Категория


Ден втори на „Алея на книгата“ – София 2017

16:00 Литературен кът

Среща с автограф с Татяна Тошкина и представяне на „Книга за благодарността и медиум Жоао“

Щастлива съм да кажа, че „Книга за благодарността“ вече е реалност! Беше удоволствие да предам посланието за безрезервна любов, изцеление и благодарност, чрез редовете на тези истории.

Представя Кристина Вукова

 

17:00 Литературен кът

Поетично четене на Йорданка Белева, „Пропуснатият момент“ и Венцислав Василев, „Утаяване на естеството“

Да запълни бялото квадратче на изпуснатия момент е страшно изкушение за Йорданка Белева. Тук тя ще види траурна лентичка, криволичеща етимология, крайчец на фанатизъм, призрак след зачертана идеология. Неусетно аорист е подменен от бъдеще време в миналото, за да се отвори място в езика, където да не се чувстваме чужденци.

Любимото занимание на Венцислав Василев е да мисли, като повече обича само да не мисли. Някак е дошъл тук и само това го задължава да продължи нататък. Пише, но не вярва на вътрешния си глас, защото нещата и без гласове се случват. В книгата му има и още много други неща, които въобще не са други неща.

Представя издателство „Жанет 45“

 

18:00 Литературен кът

Фен среща на (по)читателите на „Пърси Джаксън“.

Лагерът на нечистокръвните се пренася на Алеята на книгата в София, където всички полубогове, митични герои и злодеи ще могат да споделят любовта си към света на Пърси Джаксън. Приготвили сме ви куп изненади, а за най-верните фенове има предвидени легендарни награди!

Представя издателство „Егмонт“

 

18:00 Шатра № 16

Среща с автограф с Иванка Могилска, „Тая земя, оная земя“ – нов сборник с разкази

Иванка Могилска обича да разказва истории, да пътешества и да си задава въпроса „Какво би било, ако…“. Някои от отговорите, които е намерила, са част от сборника разкази „Тая земя, оная земя“. Тя е автор на две стихосбирки – „ДНК“ и „Иначе казано“, и на два романа – „Места за загубване“ и „Внезапни улици“. Книгите й са награждавани в няколко национални литературни конкурса. Стихове и откъси от романите са превеждани на английски, френски и унгарски.

Представя издателство „Жанет 45“

 

18:00 Шатра № 10

Среща с автограф с Иван Русланов

Иван Русланов работи като журналист в БНР. Той има издадени няколко книги и е носител на много литературни награди. Последният му роман – „Среднощни светлини“, излезе със знака на „Хермес“.

Представя издателство „Хермес“

 

18:30 Книжен център „Гринуич“

Петър Краевски – „Хумус“. С думи за книгата Марин Бодаков.

Петър Краевски е автор на книги с поезия, сатира и проза. Магистър по английска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“, доктор хонорис кауза на в. „Пловдивски университет“. Лауреат е на литературни и медийни конкурси, сред които Националната награда „Светлоструй“ за най-добра стихосбирка на извънстоличен автор за периода 2006-2008 г, Логото на Националния конкурс за SMS поезия в НДК за 2006 г., първа награда за кратък разказ на сп. „Едно“ и др. Носител е на първа награда в Международния медиен конкурс „Сребърна вълна“ в Албена за авторското си радиопредаване „Петкраски“ и е отличен със специалната награда за радио фийчъра „Етно форум“ в същия конкурс. Петър Краевски присъства като автор в няколко антологии за поезия и сатира, както и в италианското издание за световни афоризми Aforistica/ mente

Представя издателство „Жанет 45“

 

19:00 Литературен кът

Павлина Делчева-Вежинова представя „По дирите на изчезналите софийски кръчми“

Една книга, която ще ви върне през годините до 70-те и 80-те и изчезналите кръчми, които са оставили добър спомен.

„Започнах да пиша за софийските кръчми някак на шега. Само за приятели, с които заедно сме ходили тук и там, само за този ресторант, и за онзи, за Клуба… не, не този клуб, а другия… Нямах амбиции да бъда изчерпателна, пишех само за места, в които съм била и за случките в тях. А после нещата излязоха от контрол и обемът ставаше все по-голям и по-голям, приятели и познати ме подсещаха за още и още нещо. Кръчмите не свършваха, спомените също…“

Представя издателство „Кибеа“