Loading Map....

Дата/час
29/08/2015
11:00 - 14:00

Място
Книжарница Ciela – подлез на Ректората
бул. Цар Освободител № 22
София

Категория


Детска работилничка за творческо писане „Писането като игра”

Като част от кампанията „Забавното лятно четене”, която се провежда за пета поредна година и има за цел насърчаване на четенето при децата, сайтът Az-deteto.bg организира Детска работилничка за творческо писане „Писането като игра“, която ще се проведе на 29-ти август 2015 г. от 11 часа в книжарница „Сиела Books&Music“ (в подлеза на Софийски Университет „Климент Охридски“). Тя е насочена към деца на възраст от 7 до 14 годишна възраст, за които писането е удоволствие.

По време на работилницата децата ще научат любопитни факти от любимите детски книжки – затова как се ражда идеята за Мечо Пух, как са рисувани Барбароните или кой е вдъхновил образа на Карлсон, който живее на покрива.

Децата ще научат още какво е полезно да имаш в чантата си, когато твориш, как да търсиш и получаваш вдъхновение или как да измисляш имена за героите си. Специални гости на работилницата ще са популярни лица, автори, илюстратори и издатели, които всекидневно живеят в този процес и ще споделят от личния си опит кои са важните неща в творческия процес по подготовка на творбите.

Работилницата има за цел да стимулира децата да изявят себе си, както и да имат досег до целия реален процес по създаване. Детският автор Петя Кокудева ще разкаже какво прави един писател и заедно с децата участници в работилницата ще подготвят цяла книга. Илюстраторът Яна Казакова ще помогне с визуализацията на всички идеи, а Виктория Бисерова ще разкаже какъв е пътят на ръкописа до рафтовете в книжарниците и библиотеките.

Записването за работилницата „Писането като игра” става чрез изпращане на имейл до events@az-deteto.com с име и фамилия на детето, както и навършени години, телефон на родител за връзка, или на телефон 02/812 9 831. Записването продължава до 26 август 2015 г.