Loading Map....

Дата/час
27/05/2019
00:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


Какво може да се случи, ако светът забрави миналото си и се отдаде на омразата…

След смъртоносна гражданска война, в която са използвани забранени оръжия, Русия е само спомен от някогашното си величие. Границата на бившата Московска империя е отровената река Волга. Над нея се стеле токсична мъгла, която може да убие всеки, дръзнал да премине през единствения останал железопътен мост. Докато един ден на граничния пост настъпва суматоха, последвана от ужас…

Култовият руски писател Дмитрий Глуховски написа своята последна антиутопия – “Граничен пост” – под формата на аудиосериал специално за Storytel.

Глуховски идва в София, за да разкаже тази история за греха и изкуплението, за отговорността и безразсъдството, и за наследството, което оставяме на следващите поколения.

🗓 Дата: 27 Май, 2019
⏰ Час: 18:00
📍Място: Подземията на НДК (пл. България 1, вход откъм бул. България, малкото НДК, под Planet Club)

Българската премиера е само няколко дни след грандиозното представяне на “Граничен пост” в Москва. Сериалът е в българската апликация на Storytel от 16 май, едновременно с руското му излизане. Преводът е на Васил Велчев, историята звучи на български с гласа на Момчил Степанов. Събитието ще ни пренесе в атмосферата на сериала.

Журналист и писател, Глуховски е глобално известен с умелото съчетание на научна фантастика и трилър, както и с острите си политически коментари. След огромния успех на първата му книга “Метро 2033”, романите му са преведени на повече от 30 езика, а светът от “Метро” е пресъздаден в изключително успешна компютърна игра. Самият Глуховски казва, че “Граничен пост” е неговата последна антиутопия, след която ще експериментира с други жанрове.

След като представи лично своя Storytel Original сериал със специално събитие и среща с феновете в София на 27 май, авторът заминава за Варна, където ще участва в международния литературен фестивал Варна Лит, организиран от издателство CIELA Books Глуховски е един от номинираните за Европейската литературна награда “Димитър Димов” с неговата книга “Текст”.

Приложението на Storytel е в Google Play и АppStore. Можете да опитате услугата безплатно за 14 дни и да се абонирате за неограничен достъп срещу 9.99 лева на месец.

Освен “Граничен пост” в Storytel ще намерите още оригинално съдържание под формата на аудиосериали, както и много любими книги, озвучени от професионални актьори – близо 500 заглавия на български и 50 000 – на английски.

Официален сайт: https://www.storytel.com