Loading Map....

Дата/час
13/04/2018
19:00 - 20:00

Място
Читалище.то
ул. "Лавеле" 11
София

Категория


Истории от Читалище.то: Вал Стоева

В поредицата „Истории от Читалище.то ви представяме ярки личности от нашата читалищна общност. Вал Стоева е един от най-добрите експерти по детско четене в България. Основател и председател е на съвета на фондация „Детски книги“, чиято дейност е фокусирана върху развиване на грамотността и любовта към книгите у децата чрез различни кампании, както и работа с учители и библиотекари. Главен редактор на едноименния сайт Детски книги / Detskiknigi.com /част от медийното семейство на Аз чета – AzCheta.com/. Носител е на званията „Посланик на библиотеките“ и „Рицар на книгата“. Съучредител на НЧ „Читалище.то“.

Само два дни преди крайния срок за гласуване за Националната награда „Бисерче вълшебно“ с нея ще разговаряме за шестото издание на единствената награда, чието жури са самите деца. Ще научим повече подробности и за проекта „Книжен компас за родители в света на детските книги“, с който фондация „Детски книги“ спечели награда в конкурса за “Най-добър бизнес план за НПО” 2018 на Българския център за нестопанско право.

Ще чуем също и за най-новите тенденции в детското книгоиздаване, представени на Международния панаир на детската книга в Болоня, който екипът на фондацията посети за трети път в края на март тази година.

Родители, учители, библиотекари и всички, които се интересуват от насърчаване на любовта към книгите у децата, са добре дошли, за да получат отговор на въпросите, които ги вълнуват.

Вход за събитието – 4 лева.