Loading Map....

Дата/час
05/02/2015
18:00 - 19:45

Място
Orange Books Cafe
ул. Граф Игнатиев 18
София

Категория


"Къщичка за книги" в планината и историята на една вдъхновяща кампания

„Търсех движение, не спокойно съществуване. Търсех вълнение, опасност, шанс да се пожертвам за любовта си“ Лев Толстой

Да преминеш през редовете на планината с поглед, да прекосиш страниците на непрочетената книга. Да забравиш за думите, докато се вглеждаш в огъня на печката в столовата. Да излезеш през вратата на хижата, без да отбележиш до коя глава си стигнал. Ето така преди 3 месеца хижа „Козя стена“ започна кампанията „Къщичка за книги“. Целта на инициативата бе създаването на библиотека, разположена на 1600 м. надморска височина. Крачейки бавно и уверено, в нея взеха участие множество желаещи,дарявайки свои книги.

На 5-ти февруари ви каним на една нестандартна презентация, която съчетава силата на планината с духа на книгата. По време на срещата ще си поговорим с издателствата „Вакон“ и „Изток-Запад“ – сред първите подкрепили инициативата. Те ще ни представят заглавия, които можете да откриете на рафтовете на планинското ни книгохранилище. След това Таня Даскалова, организатор на кампанията „Професия ХИЖАР“, ще разкаже за всичките кампании като „Къщичката за книги„, които организира през последната половин година, водена от два основни мотива: да разкрие тайните на една малко позната професия, заслужаваща уважение, и да събере пари за закупуването и инсталирането на електрическа система, захранвана от възобновими източници. В края на вечерта ще бъде прожектиран краткият първи филм на кампанията, озаглавен „Професия ХИЖАР“.

Като домакин на събитието и партньор в „Къщичка за книги“, книжарница Orange ви кани в своята кафе-книжарница, намираща се ул. Граф Игнаиев 18 (Orange Center, ет.4).

Ако досега не ви се е отдала възможност да дарите своята книга, то ви приканваме да използвате повода, за да го направите. Всичко това ще се случи с начален час 18:00.

Очакваме вас и вашите превземащи височините книги.

Вход свободен!

Към фейсбук събитието може да се присъедините тук.