Loading Map....

Дата/час
23/05/2020
14:00 - 18:00

Място
Читалище.то
ул. "Лавеле" 11
София

Категория


Книжен базар за медийна грамотност

На 3 март Аз чета – AzCheta.com и Читалище.то стартираха Проект 48 – национална кампания за повече медийна грамотност, вдъхновена от класическата антиутопия “1984” от Джордж Оруел. В рамките на проекта знаковата антиутопия ще излезе в ново, библиофилско издание, а 10% от тиража ще бъде дарен на училищни библиотеки в страната. За целта стартирахме и кампания за набиране на средства, необходими за отпечатването на книгата. С приходите от продажби на изданието ще се финансира поредица от срещи и уроци по медийна грамотност за ученици и възрастни.

Книжният базар е част от тази кампания и трябваше да се случи през април.

Сега отново имаме възможност да ви поканим да подкрепите инициативата и в същото време да се сдобиете с нови книги. Събитието ще се проведе в Читалище.то, където между 14:00 и 18:00 ч. на 23 май (събота) ще можете да закупите подбрани книги на символични цени.

😷 Молим ви, елате с маски и проявете разбиране, че в Читалище.то няма да бъдат допускани повече от трима души едновременно.
🙌 Помещенията и книгите ще бъдат дезинфекцирани предварително.
🤧 Ако чувствате дори и минимално неразположение, молим ви, останете вкъщи.

Изданията, от които ще можете да избирате, са предоставени като дарение от екипа на „Аз чета“ и наши приятели. Подбрали сме предимно нови издания, които са ни донесли много щастливи моменти и вярваме, че могат да зарадват и вас.

Няколко често задавани въпроса:

❓Искам да подкрепя кампанията, но не мога да посетя събитието?
✅ Благодарим ти за интереса и подкрепата! Можеш да подкрепиш кампанията тук 👉 https://platformata.bg/bg/kauzi/658:48/details/campaign.html или да ни пишеш на mila@bookmark.bg, ако имаш въпроси.

❓Приемате ли дарения под формата на книги?
✅ Благодарим ви за желанието да ни подкрепите, но нямаме възможност да приемем дарение под формата на книги. Имаме достатъчно за провеждането на Книжния базар и с ограничаването на даренията имаме по-добър контрол над качеството на предлаганите заглавия. Ако все още искате да подкрепите кампанията, може да дойдете, за да си купите книга и/или да дарите чрез Платформата тук 👉 https://platformata.bg/bg/kauzi/658:48/details/campaign.html

❓За какво ще използвате дарението ми?
✅ Благодарим ти за този въпрос! Ето тук 👉 project48.net можеш да видиш част от отговора. Ако искаш да знаеш повече, пиши ни – ще се радваме да ти отговорим.