Loading Map....

Дата/час
14/03/2020
11:00 - 16:00

Място
Abordage
ул. Веслец 22
София

Категория


Книжен брънч с кауза, пайове и наука

Trouble Bakers и Abordage те канят да отбележим заедно най-ирационалния ден от годината – 14 март, Световен ден на числото Пи! И понеже сме разкошни хора, няма да пренебрегнем и рождения ден на Айнщайн – верен почитател на ягодовия пай (или поне на ягодите със сметана)!

Специалното издание на книжен брънч с кауза ще има много и всякакви пайове – плодови, шоколадови, солени, месни, с различни видове тесто, без тесто и дори гравитационен пай! Специална ще бъде и каузата ни – даренията ще отидат при Сдружение на олимпийските отбори по природни науки в подкрепа на състезателите и ръководителите на отборите по математика, физика, химия, биология, информатика, астрономия, лингвистика, астрономия и астрофизика и млади физици.

Освен вкусно хапване, по време на събитието на борда ще се качат и трима истински учени! Представяме ти:

Ралица Манчева – ядрен физик, който обича да сменя цвета на косата си и може да общува с хора от 4 до 104 години. Била е по света и у нас, а също и в радиото. Виждала е ускорител на частици на живо и нямаме предвид тунела на Люлин.

Цанимир Ангелов – теоритичен физик с размаха на Танос. Освен торбички Била, обича летящи в космоса мистични плодове. Печелил е медали, разбира от мащабите във Вселената и от мемета. Иска да диша чист въздух, но кой го пита?

Д-р Петър Ефтимов – ветеринарен лекар, който е решил да премине към молекулярна биология. Следва съвсем плавен преход към звездите и астрономията (въпросите за ретрограден Меркурий се заплащат допълнително). Занимава се с популяризиране на науката и е жури във формата FameLab.

Какво ще правят те, ще разбереш съвсем скоро. Подготвили сме ти различни изненади и вкусни моменти. Но всичко това е относително (както и графикът за събитието).

Вход: дарение от 15 лв, което включва (много!) пайове и напитка. Хапването оставяме в твои ръце – какви и колко книжни сладкиши и солениши искаш да изядеш решаваш сам. На бара ще получиш чаша медовина (която може да бъде заменена с кафе или чай) – любимата напитка на Айнщайн. Това последното може да сме си го измислили, а може и да имаме вътрешна информация. Няма да разбереш, ако не дойдеш.

Суперски партньори на събитието са harmonica organic foods и Медовина Meadly – Bulgarian Craft Mead. ♥