Loading Map....

Дата/час
19/10/2013
16:00 - 17:00

Място
Atelier De l’Art
кв. Лозенец, ул. Димитър Хаджикоцев 35-37, вх. Б, партер
София

Категория


Литерурен следобед с Гергина Дворецка в програмата на ArTBoX Weekend

artwГергина Дворецка – журналист, поетеса и писател, се включва в програмата на ArTBoX Weekend в Atelier De l’ Art на 19.10.2013 от 16 часа. Събитието е организирано от Сдружение „Петя Павлович“ и събира в два дни автори от различни сфери на изкуството и организации с творчески профил в прекрасното ателие, сгушено в китния Лозенец.

В литературния следобед авторката ще представи откъси от две свои произведения – стихосбирката „Сняг и нежност” – избрани стихотворения, 2007г“  и „Откриването на Дагоберта“  – роман в разкази, издаден през 2012г.  Текстовете ще бъдат поднесени в елегантно съчетание с  прекрасни испански мелодии  по стихове на Лорка и музика на Де Файя в изпълнение на Татяна Данова, Йолина Кацарова и Цветелина Начева (пиано), което ще превърне литературното ателие в своеобразен спектакъл.

Въпреки искреното признание на авторката от предговора към стихосбирката й, че стихът е безсилието да претвори света на дело , тя многократно доказва, че както думите, така и делата й , остават у нас „усещането за нещо истинско“.

Ако искате да се потопите в литературния свят на Гергина Дворецка, да вкусите от магията на испанската музика и да бъдете гости на  ArTBoX Weekend, очакваме ви!

Цялата програма на събитието и допълнително информация може да намерите тук:

artbox prog