Loading Map....

Дата/час
04/07/2018
19:30 - 21:30

Място
бар „Гарванът и гюлето“
"Позитано" 3
София

Категория


Писателискниги

„Гарванът и гюлето“ ще ви срещне с шестима писатели с книги. Всеки от тях ще чете текстове на свой колега. На място ще можете да се сдобиете с някои от издадените книги на авторите и да ги разпитате за неиздадените им.

Георги Гаврилов е поет и физик, носител на множество награди за поезия, измежду които „Южна пролет“ за дебютната си стихосбирка „Корабен дневник на книжната лодка“ (2015). На събитието ще бъдат четени текстове от втората му книга с поезия „Пиета“ (2016).

Иван С. Вълев е поет и басист, носител на „Южна пролет“ за дебютната си стихосбирка „Завой“ (2017), включваща стихотворения, публикувани в периодични издания и награждавани в различни конкурси.

Иван Димитров е поет, прозаик и драматург, носител на различни награди, сред които София: Поетики. С последния си сборник с кратки разкази „Силата на думите“ тази година печели наградата „Чудомир“.

Йордан Д. Радичков е внук на дядо си, пише плашещо добре, има три издадени книги с разкази и предпочита да го наричат Данката. Третият му сборник с разкази е озаглавен „Двеста линейки на час“ и е съвсем пресен.

Нинко Кирилов е автор на разкази, поезия и пиеси, насочил се към „най-висшия ешелон на младата българска литература“ с двата си публикувани сборника с разкази „Двойници и животни“ (2013) и „Човек сред хората“ (2017). Основоположник на писателибезкниги.

Мария Куманова пише поезия. Издава дебютната си стихосбирка „inclavo“ през 2018 г. като резултат от конкурса на издателства АРС и Scribens за дебютни ръкописи.

На събитието можете да очаквате следния ред на четене:
Георги Гаврилов чете Иван С. Вълев
Иван С. Вълев чете Иван Димитров
Иван Димитров чете Йордан Д. Радичков
Йордан Д. Радичков чете Нинко Кирилов
Нинко Кирилов чете Мария Куманова
Мария Куманова чете Георги Гаврилов

Вход свободен.
Изход няма.