Map Unavailable

Дата/час
28/02/2020
18:00 - 20:00

Място
move.bg
ул. Сердика 20
София

Категория


Представяне на книгата “Хитлер” от Йън Кършоу

Представяне на първия том от мащабното изследване на британския историк Йън Кършоу, смятано за най-пълната и завършена биография на известния диктатор.

Личността на Хитлер е изключително важна за българската история с оглед на връзката между Германия и Царство България преди и по време на Втората световна война. В книгата си Иън Кършоу ни приближава повече от всякога до истинския образ на диктатора. С кристална яснота на анализа и с помощта на нови, неизвестни досега източници авторът показва механизмите на неговото влияние и власт. Разкрива и условията, които правят възхода на Хитлер възможен.

Изминаха 80 години от избухването на най-опостушителната война в човешката история – достатъчно време, за да можем да погледнем безпристрастно към събитията и причините, довели до тях.

Българското издание на мащабното изследване ще бъде представено от известния историк Николай Поппетров – водещ специалист от Института за исторически изследвания към Българската академия на науките в областта на българската и европейската история между двете световни войни.