Loading Map....

Дата/час
14/06/2022
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на книгата „Калейдоскоп“

Център за книгата отправя покана за представяне на книгата „Калейдоскоп“ с автори Таня Николова, текст, Моника Попова, рисунки и Капка Кънева, дизайн на книжно тяло в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Събитието е с модератор гл. ас. д-р Екатерина Григорова и дискутанти доц. д-р Калина Христова, проф. Моника Попова и Таня Николова.

Таня Николова: Тази книга е едно сдобряване с миналото, едно помирение с мен самата и с най-ранните ми поетични опити. Тя заличава пропастта на неосъществените желания и ми носи мир. От позицията на изминалите години погледът ми към написаното е самоироничен, но и с умиление към детински чистите пориви и изказ. Първите ми стихове, естествено, са несъвършени, римите – неумели, стъпките – погрешни, и сигурно вече се чудите защо ги споделям. Просто е. Имах нужда да погледна назад и да се видя каквато съм била.
„Калейдоскоп“ е стихосбирка експеримент. Да я създам, беше предизвикателство. Надявам се да се е получила добре и четенето да ви достави удоволствие.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.