Loading Map....

Дата/час
15/05/2019
16:30 - 18:00

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Представяне на том 4. на „Преплетените истории на Балканите“

Център за книгата представя том 4. на „Преплетените истории на Балканите: Понятия, подходи и (само)репрезентации“ под съставителството и научната редакция на Румен Даскалов, Диана Мишкова, Чавдар Маринов и Александър Везенков на 15. май от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещи на събитието са проф. Николай Аретов от Институт за балканистка на БАН и проф. Албена Хранова от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

В предговора към тома съставителите споделят: „Настоящият том е последен в поредицата на НБУ „Преплетените Балкани“ и бележи края на няколко години изследвания, направлявани от транснационални подходи, в частност на „преплетената история“ и histoire croisèe (буквално „пресечена история“). Студиите в този том се обръщат към теоретични и методологически проблеми на регионалните научни понятия, дефиниции и подходи, а и на извъннаучните, идеологически, политически и геополитически мотивации, които стоят в тяхната основа“.

Румен Даскалов е професор по модерна история в Нов български университет. Диана Мишкова е доцент по модерна и съвременна балканска история. Чавдар Маринов получава докторска степен по история и цивилизации от École des hautes études en sciences sociales. Александър Везенков е изследовател на свободна практика, който работи в гр. София.

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.

С медийната подкрепа на Аз чета.