Loading Map....

Дата/час
16/04/2014
18:00 - 19:30

Място
Гьоте институт
ул. Будапеща №1
София

Категория


Илия Троянов и Кристиан Мурбек представят „Там, където е погребан Орфей"

Издателство Сиела и Гьоте-институт Ви канят на Представяне на книгата и изложба „Там, където е погребан Орфей“ с участието на Илия Троянов и Кристиан Мурбек на 16.04.2014 г. от 18.00 часа. Модератор на проявата е Ангел Игов.

Общата творба на Илия Троянов и Кристиан Мурбек „Там, където е погребан Орфей” излиза в превод на български език. Това е повод текстовете и фотографиите от книгата да бъдат представени на българската публика чрез мултимедийно литературно четене и изложба.

Илия Троянов и Кристиан Мурбек пътуват години наред из България, за да опознаят различните страни от живота в страната между архаична култура, постсоциалистическо настояще и напрежения от близкото минало.

Така са създадени фотографии, които улавят ежедневието в периферията на Европа отвъд всякакви клишета. С този образен свят са свързани разкази, а те в различни тоналности странстват между репортаж и поезия. Образите и текстът се сливат, допълват и представят един регион, който доскоро убягваше от вниманието, въпреки че отдавна е част от нашето европейско настояще.