Loading Map....

Дата/час
07/03/2017
18:00 - 19:30

Място
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе
ул. Дондуков-Корсаков №1
Русе

Категория


Премиера на дебютната книга на Пламен Петков "Престъпни мисли" в Русе

Книгата представя театроведът Крум Гергицов.

За автора и книгата:

„Пламен Петков има усет за криминалния ход и го гради с познанията и точността на професионален следовател. Стилът му е на разказвач, който гради без излишно разточителство и обяснителни отклонения. Затова върви динамично и настъпателно. В образа на Иван Галинов авторът е създал своя Еркюл Поаро (героят от романите на Агата Кристи), своя Филип Марлоу (детективът от произведенията на Реймънд Чандлър“
Крум Гергицов

Анотация: Млада жена е убита на рождения си ден.
Брокер остава без работа, но на следващата сутрин се събужда като богат наследник.
В центъра на Русе се леят шампанско и безалкохолни, внезапно един от празнуващите умира.
Мъж загубва живота си при инсценирана катастрофа.
Световната футболна купа е открадната, а един българин се оказва в епицентъра на събитията. Дали  ще бъдат заловени крадците, зависи от неговата находчивост, хладен ум и смелост.

Пламен Петков е роден в град Русе през 1978 г. Завършил е немска гимназия и след това висше образование в родния си град. Пише стихове от трети клас. Година по-късно получава и награда за първия акростих в живота си. На седемнайсетгодишна възраст прави опити и в прозата. Още тогава си поставя за цел да напише криминален разказ със заплетен сюжет, като в романите на Агата Кристи. През годините се е занимавал с различни дейности, като една от тях е редактор в уеб сайт.