Loading Map....

Дата/час
20/06/2018
19:00 - 21:00

Място
Culture Bar
бул. „Драган Цанков“ №34
София

Категория


Премиера на „Дом“ от Камелия Кучер в София

Издателска къща „Хермес“ има удоволствието да Ви покани на премиерата на „Дом“ от Камелия Кучер в София. Заповядайте на 20 юни (сряда) от 19,00 часа в Culture Bar, бул. „Драган Цанков“ №34 – метростанция „Жолио Кюри“ Специално участие в събитието ще вземат актьорите Яна Титова и Алекс Алексиев.

За книгата
Париж, 2016 г.

Франсоа Бернард е уважаван преподавател в Сорбоната и литературен критик. Той разказва една история, която започва, когато е бил на 13 години.

Марсилия, 1967 г.

Франсоа расте без обич и подкрепа от отчуждените си родители. И го приема за нормално. До деня, в който семейството на най-добрия му приятел Джейкъб го кани на вечеря. Сравнението между уюта и топлината в тяхната къща и студенината и пустотата в неговия дом е болезнено. В тежката и драматична за него нощ Франсоа среща младата и красива алжирка Фатима. И това белязва живота му завинаги. Благодарение на нея той тръгва по пътя на съзряването. Път, който ще го отведе в Париж, но и много по-далеч – към любовта, прошката и осъзнаване смисъла на живота.

За автора
Камелия Кучер (1985 г.) издава своя дебютен роман „Дом“ след години пътуване по света, преди окончателно да се завърне в България заедно със семейството си. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, Камелия Кучер завършва образованието си в Женева.

Любовта към думите съпровожда целия живот на Камелия, а „Дом“ е написан в рамките на една година. Както самата тя го описва: „едно откровение, най-сетне узряло достатъчно, за да стигне до света извън бюрото ми“.