Loading Map....

Дата/час
19/10/2020
18:30 - 20:00

Място
Столична библиотека
пл. "Славейков" 4
София

Категория


Премиера на книгата "Палецът на свободата"

„Вълшебния Керван“ представя първата книга за българска експедиция на автостоп през целия азиатски континент. Авторите  Маги и Цветин прекосяват 30 държави в течение на четири години като изминават 100 000 километра на автостоп и преплават Тихия океан с яхта.

В „Палецът на свободата“ духът на приключенията ви кани да поемете на едно сурово, преоткриващо света пътешествие от Европа към Индия по сухоземни, отдавна забравени пътища. Това е книга, която ви кара да пресъхнете от жажда в иранските пустини, да настръхнете от ужас в сепаратистките региони на южен Пакистан, докато ви ескортира военна полиция, да онемеете пред извънземната красота на Каракорум, докато стопирате по най-страшния планински път на земята, да се изгубите сред тантрични будистки манастири в Хималаите и да преоткриете дълбините на мистична Индия.

Маги и Цветин Шущаркови са семейство пътешественици. Последните петнайсет години от живота си посвещават на експедиции и пътешествия из Азия и Африка. През 2015 година поемат на четиригодишно пътуване на автостоп и изцяло по земя, като целта им е да прекосят Азиатския континент и да достигнат Океания и Австралия, без да летят нито веднъж със самолет. След като достигат остров Фиджи с кораби и яхти, преплават 10 000 километра в Тихия океан на стоп на борда на яхтата „Алабама“.

През 2018 година се завръщат в Европа, от Япония и Китай през степите на Централна Азия, след обиколката на 30 държави и наземното изминаване на над 100 000 километра.

В „Палецът на свободата“ двамата описват първата част от експедицията си – от Европа до Индия и пребиваването си на Индийския субконтинент в продължение на осем месеца. Понастоящем се занимават с писателска дейност и фотография, като продължават номадските си миграции по света.