Loading Map....

Дата/час
09/12/2015
19:00 - 21:00

Място
Драматичен театър – Пловдив, Камерна зала
ул. "Александър Батенберг" 38
Пловдив

Категория


Премиера на "Скитникът и синовете" на Александър Секулов в Пловдив
РОМАН НА АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ ЗА ЛАБИРИНТА НА БАЩИ И СИНОВЕ
Книгата разказва за светлината, която губим, докато растем и намираме, ако порастнем.
ЗА КНИГАТА
Александър Секулов написа „Скитникът и синовете” – дълго чаканото продължение на романа „Островът”, повторил наскоро читателския си успех и в Сърбия.
В новата история ветроходна лодка с четири момчета, куче и странен капитан се отклонява от пътя си, хвърля котва край пуст албански залив.

Преди години романът „Островът” предизвика полемика дали е роман за деца, роман с деца или книга за възрастни. Самият автор е лаконичен: “Книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето. И доколкото животът е разговор на всеки човек с Бога относно времето, и доколкото всички книги описват този разговор, то всяка книга е за всички.”
ЗА „ОСТРОВЪТ”

„Щедрият си магически реализъм за възрастни Секулов е преселил в писането за деца. “Островът” е чуден момчешки роман, написан по всички изисквания на жанра.”

Марин Бодаков, в. Култура
„Островът” е литературна фотография за времето, Бог, любовта и Човека между тях.”
Весела Кръстева, БНР
„Думите на Александър Секулов са птици – неуловими и обичани от вятъра.” Лидия КириловаЗА АВТОРА
Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения”, „Малката светица и портокалите”, ”Островът”, „Господ слиза в Атина”, „Гравьор на сънища”; на книга с поезия „Карти и географии”, на сборник с есета „Високите каменни хълмове”; на пиесата „Няма ток за електрическия стол”.