Loading Map....

Дата/час
13/05/2019
18:00 - 20:00

Място
Американски център на Столична библиотека
пл. Славейков №4
София

Категория


Премиера на „Роналд Рейгън. В името на свободата“

Издателство „Сиела“ и Столична библиотека Ви канят на официалното представяне на книгата „Роналд Рейгън. В името на свободата“!

Биографията на основната фигура в прекратяването на Студената война и обединението на Европа – 40-тия президент на САЩ Роналд Рейгън – е проследена в детайли от американския журналист Джейкъб Уайсбърг. Очакваме Ви в уютния Американски център в Столична библиотека на 13 май в 18:00 часа, където книгата ще представят създателят на поредицата „Власт и отговорност“ Свилен Спасов, директорът на българския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева и конституционният съдия и министър-председател на България в периода 1991–1992 г. Филип Димитров.

„Роналд Рейгън. В името на свободата“ е част от официална англоезична поредица от биографии на американските президенти, която цели да представи живота и политическата им кариера кратко и ясно, на достъпен за по-широка аудитория език.

В България изданието излиза под номер 5 в поредицата „Власт и отговорност“, чието начало издателство „Сиела“ постави в края на 2016 г. с изданието „Достойни битки“ на бившия директор на ЦРУ и министър на отбраната при президента Обама Леон Панета. Другите заглавия в поредицата са „Заветът на Чърчил. Как две речи спасиха Европа от комунизма“ от лорд Алън Уотсън, „Китай – събуждането на един гигант“ от бившия финансов министър на САЩ Хенри Полсън и „Ангела Меркел. Непреклонната“ с автор професорът по приложна политология в университета Ковънтри Матю Квортръп.