Loading Map....

Дата/час
06/03/2014
18:30 - 20:00

Място
СГХГ
ул. Ген Гурко 1
София

Категория


Премиера на "Всички разкази са за теб" от Мирела Иванова

6 март, четвъртък, от 18.30 часа

Софийската градска художествена галерия

премиерата на новата книга на Мирела Иванова

„Всички разкази са за теб“

Книгата ще бъде представена с неочакваните прочити на социолога Боян Знеполски и историка Димитър Стоянович, и артистичното съучастие на Мила Люцканова и Мариана Крънчева, на Ивайло Александров и Габриела Панчева от LAOKOONTANGO.

Върху титулната страница на последната, току що издадена от “Прозорец” книга на Мирела Иванова “Всички разкази са за теб”, е написано: “Тези истории са се случили, само хората са други или другаде”.

Томчето включва дузина разкази, които можем да четем и като отломъци от съвременността, и от собствените си участи. Захлупени под политическите и социални абсурди на времето или втурнали се да изпълним криворазбраните рецепти за успех, все по-рядко оставаме насаме със себе си и вътрешните си озарения, с милостивите значения на простите неща: достойнството, децата, плодоносните усилия да направим добро, ведростта на усмивката.

Губим ли себе си, когато губим любовта? Докъде се простират дългите сенки на миналото? С какъв смисъл да “слепим” разкъсаните си биографии, разпарчетосаното си съществуваме?

“Всички разкази са за теб” е книга, която помни българските времена, трепетните обиталища на детството и духа, смее се самоиронично, търси знаците на сбъдването, крещи чат-пат от болка, бори се несмиримо или смирено се отдръпва, стъписана от внезапността на любовта или раздялата.

“Всички разкази са за теб” е книга, която вярва в различието и го изговаря задъхано в героите си: университетски преподаватели, лекари, пациенти, фотографи, музиканти, клошари, художнички.

“Всички разкази са за теб” е книга, която се обръща към читателите си на “ти”, защото се осланя на  надеждата, че животът зависи и от хората, и от книгите.