Loading Map....

Дата/час
04/05/2017
12:00 - 17:00

Място
Американски университет
ул. Свобода Бъчварова 12
Благоевград

Категория


Регионален форум за иновации в образованието - обл. Благоевград

Конференции и форуми за образование се провеждат в последните години предимно в столицата София. Примери за това са Конференциите „Образование за професиите на бъдещето“, „Образование 2016“, „Иновации за по-добро образование“, „Образование за бъдещето“, „Бизнес и образование“. Тези национални събития са наше вдъхновение за форума и имат несъмнено своята добавена стойност. Уви, не успяват да стигнат до голяма част от учители, директори и експерти в страната и не срещат презентиращите иноватори с педагози в провинцията, които искрено имат нужда да разберат за новите идеи и възможности в българското образование.

Регионално управление на образованието – Благоевград, MOVE.BG, Каузи и Начинания / Causes & Undertakings и American University in Bulgaria – AUBG провеждаме подобен форум, придавайки му регионален характер и таргетирайки го изключително към служители в детски градини, училища и институции за образование на територията на област Благоевград.

Силно се надяваме подобен регионален форум да направи по-достъпни иновации в образованието за учители, директори и експерти в областта и „по-съществени“ иновациите на участващите иноватори, като:
1) Създаде повод за иноватори в образованието да представят свои иновативни идеи пред възпитатели в област Благоевград на събитие в областния град;
2) Даде възможност на тези иноватори да визуализират или демонстрират своите идеи за иновации с по-детайлното им представяне на тематични щандове или чрез тематични дейности и, същевременно, даде възможност на присъстващите учители, директори и експерти от областта да „пробват“ тези идеи на място;
3) Създаде условия за неформални разговори, взаимно опознаване и създаване на контакти чрез мрежуване между иноватори и педагозите в Благоевградска област.

В допълнение, форумът има за цели да послужи като символичен мост между иноватори и педагози и да популяризира конкретни образователни идеи, възможности, модели, подходи, практики, дейности, материали, средства…, които да подпомогнат генерирането и изпълнението на проектни предложения за иновативни училища в област Благоевград.

За по-добра организация, провеждане и оценяване на събитието, моля, попълнете този кратък формуляр за регистрация: https://docs.google.com/forms/d/1PKP0MkCOryoO8C0HGAjlzr8Q1yhT3gVWqU6yLMUT_FU/edit