Loading Map....

Дата/час
30/08/2018
19:30 - 21:30

Място
Клуб „Строежа“
ул. "Леге" 10
София

Категория


Романът "Невидими" с представяне в София

„Невидими“ е роман за неприемането на различните, в който деца съчиняват родителите си. Млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на невидимостта.
_ _ _
„Малцина са способни да пресъздадат без грам претенция живота на преминалите през дом за изоставени деца, още повече по време на прехода; последващите им съдби. Всъщност, по-общо казано, всеки от нас е изоставено дете, но тези, за които разказва авторката, наистина са невидими на социалната карта. Наталия Делева отмахва от лицата им всички клишета, с които сме ги набоклучили. Трудна, неприятна, важна, наистина важна книга.”, Марин Бодаков, в. Култура
_ _ _
„Толкова е силна, завладяваща, поглъщаща. Със сигурност човек не е същият, след като тя премине през него.”, Бела Чолакова, Аз чета – www.azcheta.com.