Loading Map....

Дата/час
13/04/2018
19:00 - 20:00

Място
НДК
Площад България 1
София

Категория


СътвоРиМи в НДК

СътвоРиМи е театрално-музикален проект, в който всичко се случва на базата на импровизацията. Мартин Петрушев прави рими върху зададени от публиката теми, а Константин Кучев пее, свири на цигулка и китара. Looper машина и проектор обогатяват музикалния и визуалния фон на събитието. Всеки път гостуват поети, четат от своите стихосбирки, а момчетата от СътвоРиМи претворяват техните стихове в рими и песни.
В СътвоРиМи всичко идва от публиката. Те задават темите и определят развоя на събитията. Всеки има възможност да се изрази – да прочете, да нарисува или да напише нещо. Приветстваме зрителите да си носят книги, картини или снимки в хартиен или електронен вариант, които ще включим в импровизацията.

На фаталния петък 13-ти на СътвоРиМи гостуват две поетеси.

Проф. Амелия Личева е поетеса, литературен критик и главен редактор на „Литературен Вестник“. Ще чете стихове от последната си стихосбирка „Зверски Кротка“.

Мария Куманова е магистър по творческо писане в НБУ. Тя е и един от двамата движещи литературния многоъгълник „писателибезкниги“. Ще чете стихове от дебютната си стихосбирка „inclavo”.

Входът за пътуването е 8 лева и е препоръчително да не затягате коланите.
Място: зала 42 /НДК/