Loading Map....

Дата/час
21/05/2019
16:00 - 17:30

Място
Център за книгата на НБУ
бул. Монтевидео 21
София

Категория


Семинар „Визуалният образ“: Рубриката „Визии“ в списание „Следва“

Център за книгата и департаменти „Изкуствознание и история на културата“ и „Нова българистика“ отправят покана за участие в семинар „Визуалният образ“: Рубриката „Визии“ в списание „Следва“ на 21. май 2019 г. от 16.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водеща на събитието е проф. д-р Ирина Генова, департамент Изкуствознание и история на културата, а модератор е гл. ас. д-р Биляна Курташева, главен редактор на сп. „Следва“, департамент „Нова българистика“.
Познават ли студент(к)ите съдържанието на „Следва“ – списанието за университетска култура на Нов български университет?
В тази сбирка на постоянния семинар „Визуалният образ“ каним студент(к)ите, които вече са публикували, и онези, които се надяваме да направят своите първи публикации в рубриката „Визии“ или на други страници на списанието.
Участниците в Семинара ще имат шанса да получат с отстъпка броеве на „Следва“.
Ирина Генова е проф. в Нов български университет. Специализира в Колежа Нова Европа, Букурещ (2004), Националния институт по история на изкуството, Париж (2005), Централния институт по история на изкуството, Мюнхен (2009), Университета във Флоренция (2012). Публикациите ú обсъждат прояви на модернизмите в България и в съседни страни, както и съвременни художествени практики.
Биляна Курташева е главна редакторка на списание „Следва“ и гл. ас. д-р в НБУ. Инициира заедно с проф. Мари Врина (INALCO, Париж) проект за многоезичен справочен сайт на съвременната българска литература с подкрепата на фондация „Next Page“, департамент „Нова българистика“, Френски културен център, София. Член е на борда на проекта „East Translates East“ (фондация „Next Page“) заедно с Фиона Сампсън (Оксфорд) и Албрехт Лемп (Варшава).
Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата.
С медийната подкрепа на Аз чета.