Loading Map....

Дата/час
22/12/2014
19:00 - 21:00

Място
Сохо/Soho
ул. Искър 4
София

Категория


SoReadable: Георги Белоречки - поезия и проза от път и плът

В последното събитие за годината SOHO представя автора Георги Белоречки и неговите думи от път и плът.

В навечерието на коледните празници SOHO отваря вратите си, за да приюти за пореден път странстващото слово. В това издание на SoReadable домакините посрещат Георги Белоречки, който ще покаже наглед как проза, поезия и диви нрави съжителстват заедно в пълна хармония.

За публиката Георги е подготвил цял наръч истории, под формата на стихове и кратки разкази. Пътят, по който ще се отправим заедно с него, минава през сучещите се сокаци на Балканите и Сицилия, сърцата на две жени, по утъпканата пътека на семейните мъдрости и по безброй други, непредвидени спирки и отклонения.

Историите на Белоречки ще ви пренесат в малкия и големия град, ще ви срещнат с трагедиите и радостите на обикновения човек в настоящето и ще ви поведат по онези пътища, по които душата му е бродила и спирала да отдъхне, за да запечата преживяното в думи.
Георги Белоречки е роден в зората на демокрацията в Кутловица, расъл първоначално в град, разделен от реката Ботуня надве, по-късно из задните дворове на София. В гимназиалните години се увлича по писането и съвместно с няколко съученици основават литературния кръг „Втрисъл”, а през 2012 с един от съмишлениците си – Августин Господинов – създават литературния проект „Letters of flesh”. Оттогава досега Георги не е спирал да словоплътства върху листа и да публикува в блога си. Споделя, че обича да смесва поезията и прозата с дивотия и твърдо отстоява тезата, че свободен дух и див човек нищо не може да ги спре. Понастоящем пребивава в Кьолн, опитвайки се от всяко мръсно кьоше на големия град да роди чисти стихове и разкази за човека.

В сборника на Klaxon Press са публикувани два негови разказа и едно стихотворение, а в „Letters of flesh“ и фейсбук страницатa на Георги може да намерите повече от творбите му.

 

Вход: свободен и водещ към етажа под звездите.