Loading Map....

Дата/час
11/05/2016
18:00 - 22:00

Място
НЧ “Цанко Церковски”
ул. “Цар Симеон” 58
София

Категория


Тери Пратчет “оживява” в Нощ на литературата в София

Популярният писател сър Тери Пратчет „оживява“ чрез словото си в петото издание на европейския проект “Нощ на литературата” в София на 11 май 2016 г.

В читателското гнездо на фондация “Детски книги” в НЧ “Цанко Церковски” (ул. “Цар Симеон” 58) Славин Славчев, победителят в третия сезон на музикалния формат X-Factor, чете откъс от книгата на сър Тери Пратчет “Дракони в Порутения замък”. Той е единственият четец-певец в юбилейното издание на инициативата. А четенето в гнездото започва в 18:00 ч и ще продължи до 22:00 ч.

За трета поредна година фондация “Детски книги” кани децата и младежите в своето читателско гнездо. По традиция избраната книга за четене в гнездото е сред номинираните заглавия на наградата за любима детска книга “Бисерче вълшебно”.

 

Обърнахме се към Славин с покана да бъде наш четец, защото ни се струва важно да покажем на децата и младежите, че четенето е страхотно занимание, което е любимо и на техните идоли от музикалната сцена”, споделя Валентина Стоева от фондация “Детски книги”.

Целта на “Нощ на литературата” е да срещне на нетрадиционни места любители на словото с нови текстове от европейски писатели. Инициативата е организирана от Чешкия център в България и културните институти и представителства на още 12 държави. Освен София още десет български града ще се включат в литературната европейска разходка, както и  над 70 града в страни от цяла Европа.