Loading Map....

Дата/час
16/12/2015
18:30 - 19:30

Място
Литературен клуб „Перото“, НДК


Категория


Творческа вечер на големия български писател Георги Божинов

Творческа вечер на големия български писател Георги Божинов. С нея се отбелязва една година от преиздаването на „Калуня-каля“. Една година, през която книгата успя да се превърне в българския роман за 2015-а, да достигне 20 000 тираж и да пренареди челото на родната литература.

По време на Творческата вечер ще бъде представена и дългоочакваната втора книга от Георги Божинов „Караджата“, която също получава шанс за „нов живот“. Тя има всички качества да повтори успеха на „Калуня-каля“ и се превърна в безспорен хит по време на Международния панаир на книгата в НДК.


Специалният 20 000-ден екземпляр от възродената класика „Калуня-каля“ ще бъде подарен на Национална Библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ по време на творческата вечер. За явлението „Калуня-каля“ и усилията на „Хермес“ писателят Георги Божинов да заеме своето достойно място в челото на нашата литература ще говори управителят на издателството Стойо Вартоломеев.

Писателят Деян Енев ще сподели как се е случило чудото – откритият от него в един кашон със стари книги роман да се окаже шедьовър. В творческата вечер ще участват големият писател Георги Мишев, Валентин Караманчев и дъщерята на Божинов Милка Рускова.