Loading Map....

Дата/час
21/04/2023
08:30 - 20:30

Място
РБ „Пенчо Славейков“
бул. Осми Приморски полк 110
Варна

Категория


Варна стартира „Маратон на четящите хора“

„Маратон на четящите хора“ стартира в петък (21 април) във Варна, съобщиха организаторите от Регионална библиотека „Пенчо Славейков“. Тазгодишната инициатива традиционно събира читатели и творци под надслов „Приказки, приказки“ – весели или тъжни, вълшебни и страшни, приказки от ежедневието, истории от миналото, настоящето и бъдещето.

„Срещите правят преход между утвърдените писатели и илюстратори и младите автори и професионалисти в издателската дейност, които оформят съвременния културен облик“, категорични са от библиотеката.

Началото на Маратона ще бъде дадено в 8:30 ч. в Основна сграда на РБ „Пенчо Славейков“ с четене на журналиста и писател Росица Бърдарска. Гост в творческата работилница ще бъде Капка Кънева, позната с работата си по графичното оформление на новите издания на „Майстора и Маргарита“ на М. Булгаков и „Книга на безпокойството“ на Ф. Песоа (изд. „Кръг“).

Вечерта ще завърши с литературно четене с Таня Петкова, създател на издателство „Ясна книга“, и Диана Софрониева – редактор на списание „Й“.