Loading Map....

Дата/час
22/10/2023
16:00 - 17:00

Място
Музейко
ул. Проф. Боян Каменов 3
София

Категория


"Зима на улица "Черешова": Голямото представяне
Картинните „гъмжащи” книги (също познати като „вимелбух”) на световноизвестната илюстраторка Ротраут Сузане Бернер най-сетне оживяват и на българския книжен пазар!
Издателство „Колибри”, фондация „Детски книги” и „Музейко” канят най-малките читатели и техните родители на официалната премиера на „Зима на ул. „Черешова“ – една от най-обичаните в цял свят гъмжащи книги, с които най-малките могат да се забавляват по различни начини, спрямо интересите и възрастта си.
***
Гъмжащите книги представляват картинни детски книги без текст, в които акцентът е върху илюстрациите и в скритата история в тях. Тяхната цел е да развие въображението и концентрацията на децата, както и интереса им към книгите.
***
Водещ на събитието ще бъде Вал Стоева от Фондация „Детски книги“, която ще разкаже повече за книгите тип „вимелбух”, за историята им, за това защо са важни и как да се „четат”, въпреки че нямат текст.
Събитието е подходящо и за най-малките деца, които вече проявяват интерес към цветове и форми, и към по-големите, които вече имат отношение и изградено любопитство към книгите.