fb
СпециалниЧети с мен

Президентът Росен Плевнелиев ще постави началото на „Чети с мен“ 2015

2 мин.
Cheti s men 2015
Rosen Plevneliev cheti s men

Президентът чете част от „Пет Приказки“ на Валери Петров по време на „Чети с мен“ 2014

Президентът на Република България Росен Плевнелиев ще даде началото на инициативата „Чети с мен“ тази събота, 6 юни, в Градската градина в София. Държавният глава ще е първият, който ще прочете част от любимо свое литературно произведение в специалната шатра на „Чети с мен“.

След него на сцената ще се с четене ще се включат още писатели, музиканти, артисти, художници и политици, които ще четат откъси от любими книги.

Инициативата за насърчаване на четенето „Чети с мен“ се провежда за втора поредна година в София и цялата страна. Инициатор е именно президента Росен Плевнелиев, а с подкрепата на Столична община, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите Глобални библиотеки, „Детски книги“, „Изи Арт“, „Бисерче вълшебно“, на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“, Love Theater, BG-Mamma и други.

Освен с публични четения „Чети с мен“ ще предложи на софиянци още редица книжни и културни предизвикателства, сред които косплей конкурс и парад на приказните герои за най-малките, градска-литературна игра. Пълната програма на събитията в София може да видите в блога на инициативата тук.

С програма в рамките на „Чети с мен“ ще се включат още читалища, библиотеки и други организации в цялата страна.

Вижте и видео от миналогодишното издание на „Чети с мен“ през септември 2014, когато президентът Росен Плевнелиев чете част от „Пет приказки“ на Валери Петров.