fb
БългарияНовини

Регионалната библиотека в Сливен обяви литературен конкурс за деца

2 мин.
sliven-festival

Регионалната библиотека  „Сава Доброплодни“ в Сливен  обяви едновременно литературен конкурс, национален пленер  и конкурс за изработване на театрални кукли, съобщиха от културната институция за БТА. Конкурсите са в рамките на XVIII Национален фестивал на детската книга,  който ще се състои от 9 до 11 май 2016 г. в Сливен. Крайният срок за изпращане на творбите в литературния конкурс е 21 март 2016 г.

НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТСКАТА КНИГА СЛИВЕНТазгодишният Национален литературен конкурс е на тема „Тайната на един продавач на мечти“. Компетентно жури ще оцени творбите. Ще бъдат раздадени много награди, а отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник.

В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години. Всеки има право да представи до две литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/, специално създадени за конкурса. Приемат се творби с обем до пет машинописни страници. Те трябва да са с обозначени три имена, възраст, училище, адрес, телефон и e-mail за контакти.

Литературните произведения се изпращат на адрес:
8800 гр. Сливен ул. „Никола Карев“ 1
Регионална библиотека “Сава Доброплодни”
/за литературния конкурс/

или на e-mail: reglibsliven@iradeum.com.
тел. за повече информация: 044/62 24 41; 62 39 70

Резултатите от конкурсите се обявяват в дните на фестивала.

Традиционният Национален пленер за детска рисунка е с тема „Приключение в огледалния свят“. Той ще се състои на 10 май от 10.00 до 14.00 часа и в него могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 15 години.

За пета поредна година е обявен и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В него могат да участват деца от 7 до 16 години с до две кукли с височина по-голяма от 30 см.

Фестивалът се организира от РБ „Сава Доброплодни“ в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга“, най-големите детски издателства.