fb
Ревюта

Комикс за Саладин разказва за една от най-известните исторически фигури в арабския свят

1 мин.

Признавам, че историята не е силната ми страна, което не означава, че не обичам книги на историческа тематика. Просто не след дълго, цялата информация мистериозно се изпарява от ума ми. Когато попаднах на историческия комикс „Саладин“ (изд. „Унискорп“), реших, че съчетанието от текст и картинки може да бъде много полезно за читатели с моето затруднение.

Съвсем естествено сценаристът Матийо Мариол е наблегнал на ключови битки в живота на Саладин – тези при Хатин и Акра, както и дълго преследваното превземане на Йерусалим през 1187 г. Динамиката и ужасът на бойните сцени са предадени майсторски от художника Роберто „Дакар“ Мели. Преводът е на Евелина Пенева, а изданието е луксозно – голям формат, твърди корици и плътна гланцова хартия. Всичко това, заедно с добре разказаната с думи и образи история, направи „запознанството“ ми със Саладин интересно, увлекателно и, надявам се, трайно.

Всъщност „Саладин“ е част от поредицата „Тези, които пишеха историята“, която включва „Конкистадор“ и комикси за Луи XIV, Наполеон, Чингис хан и т.н. Надявам се да видим и тях на български.

Цялото ревю можете да прочетете в „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!