fb
БългарияНовини

Сблъсък със съвременни прозаици в MAZE

2 мин.

Иван Димитров продължава своите провокации към съвременните български писатели и техните читатели. За трети пореден път организира литературно четене в клуб „MAZE”. Акцентът в това издание е поставен върху прозата за разлика от предишните две, в което слушахме поезия.

Защото трябва да се чете и проза. Защото има смисъл. Особено когато има публика, готова да слуша”, представя събитието Иван.

Поканените и участващи писатели ще имат пълна свобода да изберат какво да четат. Дали нови, непубликувани разкази или от вече излезли, ще разберем на 20 януари, от 19:30, в клуб „MAZE”. „Капанът“ е заложен за Боби Петров, Васил Георгиев, Дилян Еленков, Емануил А. Видински, самият Иван Димитров, Преслав Ганев, Радослав Парушев, Светослав Тодоров
и единствената писателка – Тодора Радева. Някои от тези писатели са известни и утвърдени, други – по-малко познати, трети – почти дебютанти.

След четенето насладата е осигурена от Иван Шентов със специално подготвен Wall of Sound dj сет (Post-Punk/Shoegaze/Noise).

Попитах Иван Димитров какво го мотивира да продължава поредицата и да събира на едно място толкова разнородни автори. Ето как отговори:

От няколко години се занимавам с организиране на четения и сега се опитвам да ги правя на различни места. Четенията в Мазе са най-големия формат, с който съм се захванал и са много важни за мен. Опитвам се да събирам повече автори, защото обичам различните почерци. За мен е интересно да наблюдавам как автори, които пишат по корено различни начини, четат на една сцена. Интересно ми е също така да каня писатели от различни поколения, което е малко трудно и се надявам да успявам повече с тази идея. Времето ще покаже.”

„Аз чета“ е медиен партньор на поредицата.