fb
БиблиотекитеНовини

Семинар на потребителите на библиотечната система e-Lib/i-Lib в Сливен

1 мин.

rb sava dobroplodniXVII-ти Национален семинар на потребителите на Интегрирана библиотечно-информационна система Е-Lib/I-Lib ще се проведе в Сливен в рамките на 60-годишния юбилей на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”.

Събитието ще се проведе в „Национал Палас” от 23 до 25 септември, а организатори са СофтЛиб, ПримаСофт и РБ „Сава Доброплодни”.

В семинара се очаква да се включат около 80 участници от цялата страна. Ще бъдат представени нови комплексни решения в областта на информационните и комуникационните технологии, нови софтуерни решения за представяне на библиотеките и музейните институции в интернет и управление и достъп до дигитално съдържание, новости в разработките на интергриран софтуер на фирмата и визия за развитие.

Интегрирана библиотечна система e-Lib/i-Lib е модулна система от специализирани работни места за автоматизацията на всички библиотечни дейности, с възможност за ползване на RFID и баркод технологии. Предназначена е за автоматизация на процесите по регистрация, обработка, инвентаризация, обслужване, статистика, представяне на дигитално съдържание, интернет каталози. Системата е внедрена и действа в над 200 библиотеки.

[ + ]