fb
НовиниПо света

„Шантарам“ и продължението му се превръщат в телевизионни сериали

1 мин.

Провокативният роман „Шантарам“ (изд. „Orgon”) от Грегъри Дейвид Робъртс ще бъде адаптиран за малкия екран, съобщава Deadline. Правата за сериала върху бестселъра бяха спечелени от Anonymous Content и Paramount TV в оспорвано наддаване.

Shantaram Gregory David RobartsУспешните филмови студиа вече са договорили и правата за продължението на „Шантарам“„Сянката на планината“ (изд. „Zамония“). Те обявиха и имената на част от екипа, който ще работи по екранизацията на епичния роман. Изпълнителни продуценти ще бъдат Никол Клемънс, Стив Голин и Андреа Берън. Голин е запален фен на книгата и сподели, че я е набелязал за свой бъдещ проект от повече от десетилетие.

Грегъри Дейвид Робъртс коментира новината:

Като писател се чувствам едновременно поласкан и смирен, както и развълнуван за всички мои читатели, които се надяваха „Шантарам“ да се превърне в блестящо екранно преживяване. Телевизията е перфектният посредник за романа, а Стив Голин и Никол Клеменс от Anonymous Content са перфектните партньори.

Припомняме ви, че досега многократно бяха правени опити „Шантарам“ да се превърне във филм. Още с публикуването на романа през 2003 г. актьорът и продуцент Ръсел Кроу обяви желанието си да се заеме с продукцията, но скоро след това Warner Bros. спечели наддаването за правата със сумата от два милиона долара. Джони Деп, който е един от най-ревностните почитатели на историята, щеше да изиграе главната роля – години след това пък обяви, че ще продуцира, но екранизацията така и не беше реализирана.

Снимка на публикацията: Entertainment