fb
От издателстватаСпециални

„Софтпрес“ е българският издател на „Моята история“ на Мишел Обама

2 мин.

„Софтпрес“ е българският издател на автобиографията на Мишел Обама „Моята история“. Мемоарите на бившата първа дама на САЩ, превърнали се в световен бестселър, ще се появят на българския пазар през октомври 2019 г.

Моята история“ беше публикувана в САЩ и Канада на 13 ноември 2018 г. от Crown Publishing, част от Penguin Random House, и е преведена на 44 езика в целия свят. Само седмица след премиерата си тя оглави класацията на New York Times за най-продавани книги и до днес продажбите ѝ във всички формати в САЩ и Канада възлизат на над 6 200 000 екземпляра.

По данни на NDP BookScan изданието с твърди корици на Моята история“ е продадено в повече копия от всяка друга книга, публикувана в САЩ през 2018 г., и от всяка нехудожествена книга с твърди корици от 2007 г. до днес. След 24 тиража печатното издание на Моята история“ достига 5 365 000 копия в САЩ и Канада и общо 8 500 000 екземпляра в целия свят. Изданието се превърна в №1 бестселър в общо 12 държави.

Бившата първа дама е смятана за една от най-вдъхновяващите жени на планетата. Като първата афроамериканка в тази роля, тя се превръща във важен защитник на правата на жените и момичетата в САЩ и в целия свят, и променя из основи отношението на семействата към здравословния и активен начин на живот. Автобиографията проследява детството ѝ в южната част на Чикаго, годините като изпълнителен директор, ролята ѝ на майка и работеща жена и, разбира се, времето, прекарано на най-известния адрес на планетата.

Мишел Обама споделя в епилога на книгата:

Аз съм обикновен човек, озовал се на необикновено пътешествие. Споделям своята история с надеждата да помогна да се проправи път за други истории и други гласове.

„Софтпрес“ ще е българският издател и на предстоящата книга на президента на САЩ Барак Обама. Подробности за книгата, включително заглавие и дата на излизане, ще бъдат съобщени на по-късен етап.